Izlet Novi Sad in Vojvodina

Dvodnevni izlet v Vojvodino in Novi Sad ©putripovanja.wordpress.com

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta v Novi Sad in Vojvodino:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda v pokrajino Vojvodina. Vojvodina obsega skoraj četrtino ozemlja Srbije oziroma 21.506 kvadratnih kilometrov. Križajo jo tri velike plovne reke: Sava, Donava in Tisa. Značilna je gospodarska in kulturna razvitost. Zapeljali se bomo mimo nacionalnega parka Fruška gora do Novega Sada. Fruški gori zaradi lepe narave pravijo tudi biser Srbije. Na tem območju je bilo nekoč 35 pravoslavnih samostanov, danes pa jih je le še 15. Prihod v Novi Sad, ki je drugo največje mesto v Srbiji. Skupaj se bomo sprehodili skozi mesto ter si ogledali stari del mesta. Videli bomo Srbsko narodno gledališče, mestno hišo, Grško šolo, spomenik Svetozarju Miletiću, cerkev Svete Marije ter druge znamenitosti. Sledil bo prosti čas na promenadi Miletićeve ulice za nakupe ali samostojno raziskovanje mesta. Vožnja do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Najprej se bomo zapeljali in povzpeli na trdnjavo Petrovaradin, ki ji rečejo tudi vojvodinski Gibraltar. Zgrajena je bila za obrambo pred Turki. Trdnjava je imela v zgodovini veliko namenov. Bila je avstrijska kasarna, samostan, zapor, oficirski paviljon… Sprehodili se bomo skozi obrambne sisteme do trdnjave, od koder bomo lahko uživali v pogledu na reko Donavo in mesto. Izlet bomo nadaljevali do Sremskih Karlovcev, ki so nekdanja kulturna prestolnica Srbije. Pri enem izmed lokalnih ponudnikov si bomo ogledali muzej čebelarstva in vinsko klet, kjer nam bodo pripravili tudi degustacijo vina, poznanega v Vojvodini. Nadaljevanje izleta do Krušedol Sela, kjer se bomo ustavili še v samostanu Krušedol, ki v svoji zakladnici hrani mnoge dragocenosti. Popoldan vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.   

Cena dvodnevnega izleta v Novi Sad in Vojvodino: 99€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 120€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter taksa po Srbiji, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Novem Sadu na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: trdnjava Petrovaradin, muzej čebelarstva in ogled vinske kleti, samostan Krušedol,
  • Degustacija vina pri lokalnem ponudniku,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Vojvodino in Novi Sad s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet v Novi Sad in Vojvodino lahko nadgradimo z ogledom znamenitosti Beograda; z ogledom muzeja Belo blato v istoimenskem kraju; z ogledom kobilarne in lipicancev v Kolebiji; s sprehodom čez Zrenjanin; s sprehodom ob jezeru Palić; s podaljšanjem programa za dodaten dan; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Vojvodino in Novi Sad lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE