Izlet Praga

Dvodnevni izlet v Prago ©mladiinfo.eu

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta v Prago:

Prvi dan:  Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Gradca, Dunaja do češke prestolnice Prage, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Najprej se bomo z avtobusom zapeljali na krožni ogled mesta mimo Višehrada, železniške postaje do narodno tehničnega muzeja. Je največji muzej, ki hrani in prikazuje razvoj tehnike na Češkem. Kljub velikim razstavnim površinam  bomo videli le 15% celotne zbirke. Najzanimivejši med zbirko pa bo zagotovo letalo pionirja češkega letalstva, Jana Kašparja. Po ogledu nadaljevanje vožnje do grajskega kompleksa Hradčanov. Sprehodili se bomo čez ploščad pri največjem gradu na svetu (po Guinessovi knjigi rekordov) ter si ogledali zunanjost cerkve svetega Vida in kraljevo palačo. Iz razgledne ploščadi ob gradu bomo lahko opazovali panoramski pogled na mesto. Ogledali in sprehodili se bomo še čez zlato uličico po kateri je Praga dobila naziv »Zlata Praga«, saj so bile nekoč tukaj zlatarske delavnice in se je vedno daleč na okoli vse lesketalo. Spustili se bomo v živahen del mesta do znamenitega Karlovega mostu ter prečkali reko Vltavo. Sledil bo prosti čas za samostojno raziskovanje mesta ali nakupe. Pozno popoldan namestitev v hotelu. Večerja. Prosti večer lahko izkoristimo za obisk ene izmed čeških pivnic. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v hotelu. Zapeljali in povzpeli se bomo televizijski stolp, ki je najvišji prepoznavni znak v Pragi, saj meri v višino kar 216 metrov. Mi se bomo ustavili na 97 metrih kjer je razgledna ploščad. Značilnost stolpa so trije stebri po katerih plezajo kipi dojenčkov. V njem deluje tudi luksuzni enosobni hotel s petimi zvezdicami. Sledila bo vožnja mimo cerkve svetega srca Jezusovega (delo Jožeta Plečnika), do židovske četrti, katera je poznana po pokopališču, ki ima 12.000 nagrobnih kamnov. Vožnja do Staromestnega trga, ki mu domačini pravijo tudi srce stare Prage. Ogledali si bomo spomenik Janu Husu ter srednjeveško astronomsko uro, ki se nahaja na steni Staromestne dvorane in je poznana po mimohodu apostolov. Prosti čas, ki ga lahko izkoristite za nakupe, individualne oglede, sprehode ali za kosilo. Popoldan povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena dvodnevnega izleta v Prago: 130€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 153€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Pragi na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Vstopnine in ogledi po programu: televizijski stolp, narodno tehnični muzej,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Prago s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: Odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet v češko prestolnico Prago lahko nadgradimo z ogledom Brna in znamenitosti (gotska katedrala Svetega Petra in Pavla, narodno gledališče, trg svobode, kapucinska cerkvena grobnica); z podaljšanjem programa za dodaten dan; z ogledom pivovarne Starobrno; z obiskom Češkega Krumlova in Čeških Budjevic ter ogledom gradov južne Češke in ogledom pivovarne Budvar; z križarjenjem po reki Vltavi; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Prago lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE