Izlet Velika planina

Izlet na Veliko planino©kraljevhrib.si

Termin:  1 dan po dogovoru za zaključene skupine (priporočamo termin od junija do septembra)

Program enodnevnega izleta na Veliko planino:  Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Kamniško Savinjskih Alp. Zapeljali se bomo do točke višje od Črnivca, kjer bomo začeli naš izlet na Veliko planino in Malo planino. Sprehodili se bomo skozi pastirsko naselje, kjer bomo pokukali v kakšno pastirsko bajto, si ogledali kapelico Marije Snežne na Veliki planini in Preskarjev muzej, kjer je moč dobiti tudi primerek trniča (sir značilen za območje Velike planine). Nadaljujemo do Zelenega roba, kjer je turistično naselje iz časa sindikalnega turizma. Po želji bomo na izletu po Veliki planini poskusili pravo pastirsko malico: kislo mleko in žgance ali pa sirove štruklje in ostale dobrote ter morda srečali pravega pastirja. Za željne avanture se lahko sprehodimo v jamo Vetrnica. Za celotno pot bomo potrebovali cca 3-4 ure lahkotne hoje. Planinska oprema: planinski čevlji, športna oblačila, topla oblačila, nahrbtnik z malico, pijačo ter dobra volja je obvezna. Ob zaključku aktivnega izleta na Veliko planino sledi popoldanski povratek proti domu, kamor predvidoma prispemo v poznopopoldanskih urah.

Cena enodnevnega izleta na Veliko planino: 21€/osebo min 40 potnikov ali 27€/osebo min 30 potnikov in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
 • Ogled pastirskega naselja, kapelice Marije Snežne in jame Vetrnice,
 • Vstopnina v Preskarjev muzej,
 • Vsi zunanji ogledi po programu,
 • Priprava, organizacija in izvedba izleta s turističnim vodnikom ter ddv.

Možna doplačila (cena se lahko spreminja)

 • Nihalka na Veliko planino 17€/ osebo (v kolikor ne želite preveč hoditi iz druge smeri – od koder po navadi krenemo),
 • Jota oz. ričet s klobaso in sirov štrukelj 9,5 €/ osebo,
 • Pozno kosilo 10€/ osebo,
 • Degustacija domačega žganja,
 • Aktivnosti samo v sezoni: pastirska malica v Gradiškovem stanu (kislo mleko, žganci + lesena žlica) 6 €/ osebo; predstavitev izdelovanje trniča (Velikoplaninski sir) 100 €/ skupino; obisk pastirja 50€/ skupino,
 • Nočitev ali polpenzion na Veliki planini v kolikor se skupina odloči za dvodnevni izlet,
 • Vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam s postankom v Kamniku, Celju ali Mozirju; ogledom Mozirskega gaja, izvira Kamniške Bistrice ali Nove Štifte ali druge zunanje in notranje znamenitosti po vašem izboru.

Posredujte nam vašo rezervacijo enodnevnega izleta na Veliko planino ali povpraševanje za izlet v okviru društva, sindikalni izlet ali kolektivni izlet. Z veseljem bomo upoštevali vaše želje in vam ponudbo posredovali v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

CLOSE
CLOSE