Nacionalni parki Južne Koreje

Potovanje v Južno Korejo – Naejangsan©byyourbesttraveler.com   

Južna Koreja, država na Korejskem polotoku, ki velja za enega izmed azijskih tigrov s hitro rastočo industrijo in razvojem nas lahko očara tudi s svojimi naravnimi lepotami. Na potovanju v Južno Korejo vam priporočamo obisk vsaj nekaterih nacionalnih parkov (skupno jih je kar 22). Vsak je tako edinstven in drugačen, da si boste želeli obiskati vse. 

V nadaljevanju smo vam predstavili kratek nabor nacionalnih parkov Južne Koreje:

  • Naejangsan

Naejangsan je bil leta 1971 oblikovan kot 8. nacionalni park in spada na seznam osmih najlepših točk v Koreji.  Naejangsan park sestavljajo okrožja Naejangsan, Baegamsan in Ibamsan. Celotna površina parka je  81.7㎢. Najvišji vrh tega parka je Sinseonbong, 763m, Naejangsan pa meri cca 700m, vendar je edinstven in izredno priljubljen  zaradi svoje kamnite strukture. Najbolj obiskan je park v jesenskem času, ko se drevje odene v čudovite škrlatne in rumene odtenke. Znotraj parka so znani slapovi (Dodeok, Geumseon), templji in več kot 760 vrst avtohtonega rastlinja ter raznovrstne živali.

  • Seoraksan

Park, ustanovljen leta 1970 (5.po vrsti), je znan po redkih sortah rastlinja (planika) in živalstva (več kot 2000 vrst), ki se tu nahajajo. Od leta 1982 spada pod zaščito UNESCO v programu biosfernih območij. Celotna površina parka je 398.539㎢. Obsega več kot 30 vrhov.

  • Songnisan

Nacionalni park, ustanovljen leta 1970, je znan po svoji spektakularni lepoti. Gora Songnisan se razprostira na območju provinc Chungbuk in Gyeongbuk . Park obsega  274.541㎢. Glavni vrhovi Cheonwangbong, Birobong in Munjangdae so povezani vzdolž Baekdudaegan gorovij (Backbone of Korea) z lepo prehodnimi vrhovi in grebeni.  V tem parku se nahaja naravni zaklad, bor Jeongipumsong, razne živali, kot npr. vidra, leteča veverica, Mandarin raca, kratkouha mačka in kuna (slednji dve zaščiteni s strani ministrstva za okolje kot ogroženi vrsti).

  • Jirisan

Največji in prvi nacionalni park v Koreji, ustanovljen leta 1967, ki se razprostira čez 4 predele treh provinc. Celotno območje meri 471.758㎢. Ime Jirisan pomeni »gora nenavadnih in modrih ljudi«. Obsega vrhove Cheonwangbong (1,915m), Banyabong (1,732m), in Nogodan (1,507m). Jirisan je razlog za mnoge kulturne razlike med vzhodom in zahodom ter je prava zakladnica narave.

  • Bukhansan

Gre za najbolj priljubljen nacionalni park, saj se razprostira skozi Seul. Obsega 79.9㎢. Razdeljen je na dva območja, razmejena s prehodom Uiryeong, in sicer na jug z goro Bukhansan in na sever z goro Dobongsan. Park je neke vrste ekološki otoček, saj se nahaja v samem središču urbanega okolja. Gre za najbolj obiskan park na enoto površine (Guinessov rekord).  Tu je ogromno sotesk in granitnih vrhov s kristalno čistimi potoki, ki se vijejo med njimi. Park predstavlja edinstveno harmonijo med gorami in vodo, vpogled v kulturo in zgodovino (več kot 2000 let zgodovine) z več kot 100 budističnimi templji in meniškimi celicami.
Poleg zgoraj naštetih, je v Južni Koreji še mnogo drugih (skupno 22) nacionalnih parkov in vsak izmed teh slovi po izjemni naravni lepoti, urejenosti in raznolikemu živalstvu ter rastlinju. Svoje potovanje pa lahko nadgradite z izletom v Seul

V kolikor vas potovanje v Južno Korejo (ali tudi Severno Korejo) zanima nam pošljite povpraševanje.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

potovanje-v-juzno-korejoSeoraksan

potovanje-v-korejoBukhansan

CLOSE
CLOSE