Vzpon na Khan Tengri – Gospodar neba©justinblackphoto.com

Termini za individualne odhode v poletni sezoni (cca 22 dni; julij – avgust 2019): ZBIRAMO PRIJAVE na info@izimanija.si

Program odprave na sedemtisočak Khan Tengri:

Prvi dan: Odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU) z letalsko družbo Turkish Airlines in polet proti Istanbulu (IST), kjer sledi prestop na letalo proti Kirgiziji. Po želji lahko izberete drugo odhodno letališče ali letalsko družbo.

Drugi dan: Jutranji pristanek na letališču Manas (FRU) v Biškeku, kirgiški prestolnici. Sledi vožnja mimo največjega kirgiškega jezera Issyk-kul do 430 km oddaljenega gorskega mesta Karakol. Namestitev v t.i. guesthouse. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v Karakolu. S terenskimi vozili se bomo zapeljali preko sedla Chon-Ashu 3822 m do tabora Maida-Adyr 2500 m. Namestitev v hiškah. Popoldanski samostojni sprehodi po okolici. Nočitev.  

Četrti dan: Zajtrk v taboru Maida-Adyr 2500 m. Dan za aklimatizacijo po okoliških vršacih. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk v taboru Maida-Adyr 2500 m. Čaka nas helikopterska vožnja do baznega tabora pod Khan Tengri-jem, ki traja cca 25 minut. Namestitev v baznem taboru 4100 m. Večerja. Nočitev.

6. – 18. dan: Čas za aklimatizacijo in osvojitev gora Khan Tengri. Na nekaterih odsekih so napeljane fiksne vrvi. Čestitke za osvojitev vrha! V baznem taboru je ves čas bivanja namestitev v postavljenih šotorih na bazi polnega penziona.

Devetnajsti dan: Zajtrk v baznem taboru. Helikopterska vožnja do Maida-Adyr 2500 m. Namestitev v hiškah. Nočitev.

Dvajseti dan: Zajtrk v Maida-Adyr 2500 m. Povratek v civilizacijo s terenskimi vozili do Karakola. Namestitev v penzionu. Nočitev.   

Enaindvajseti dan: Zajtrk v Karakolu. Povratek v smeri kirgiške prestolnice Biškek. Namestitev v penzionu. Nočitev.  

Dvaindvajseti dan: Zajtrk v Biškeku. Odhod na letališče. Povratek preko vmesnega letališča proti Sloveniji.

Oprema za odpravo na Khan Tengri: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: veljaven potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Kirgiziji na višini 7000 m.

Cena vzpona na Khan Tengri znaša 2550 €/ osebo pri min 1 prijavljenem

Vključeno

 • Polni penzion v baznem taboru v času osvajanja gore in namestitev v postavljenih šotorih, kjer je tudi postaja prve pomoči in elektrika (7 dni),
 • 3 x nočitev v t.i. guesthouse (brez lokalne kategorizacije) v Karakolu oz. Biškeku v dvoposteljni sobi na bazi nočitve z zajtrkom,
 • Vsa potrebna dovoljenja in registracija za gibanje na območju gore Khan Tengri,
 • Povratni helikopterski prevoz Maida Adyr – Khan Tengri,
 • Kopenski prevozi po programu v Kirgiziji (minibus Biškek – Karakol; terenska vozila Karakol – Maida Adyr)
 • Posebna diploma za osvojitev vrha,
 • Svetovanje pri izbiri opreme in postopkih aklimatizacije,
 • Organizacija in priprava vzpona na Khan Tengri.

NI vključeno oz. doplačila:

 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 49 € (sporočit ob prijavi)  Kaj je vključeno?
 • Odpovednina znaša 115 € za ceno aranžmaja do 2000 € (sporočit ob prijavi)  Kaj je vključeno?
 • Povratna letalska vozovnica Brnik (oz. drugo bližnje letališče) – Biškek z vključeno do 20 kg oddane prtljage in do 8 kg ročne prtljage (1 kos) znaša cca 500-700 €,
 • Enoposteljna soba v mestu (Karakol, Biškek), če jo izrecno želite 25 €/ noč,
 • Strošek nosačev v višinske tabore (od 15 €/kg naprej); prehrana kjer ni navedeno in kadar niste v baznem taboru (višinska prehrana); prekomerna teža prtljage na letalu; najem višinskega šotora (od 150€/odpravo) in ostale opreme; plinske kartuše (230 g = cca 10 €): lokalni gorski vodnik cca 3800USD na osebo; prevoz od doma do bližnjega letališča in nazaj; osebna poraba; morebitne podkupnine in napitnine; dodatni dnevi v mestih; izleti, predčasni odhod iz baznega tabora in aktivnosti izven programa.

Opozorilo! Odprava na Khan Tengri je za individualne potnike in brez (slovenskega) vodnika. V kolikor se želite varno povzpeti na Khan Tengri vam svetujemo lokalnega gorskega vodnika. Kot turistična agencija odpravo na Khan Tengri logistično organiziramo in za samo izvedbo (vzpon) ne odgovarjamo.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 800 € na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic 7010. Namen KHAN TENGRI. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni do odhoda.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE