Na Etno in Stromboli©tripadvisor.com

Termin:  (8 dni; sobota – sobota) – zbiramo prijave na info@izimanija.si

Program treking potovanja na Sicilijo in Liparske otoke:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Trst, Dunaj…). Direktni polet na največji mediteranski otok Sicilija – celo večji od Slovenije. Transfer do pristanišča Milazzo in vkrcanje na hidrogliser, ki nas bo zapeljal na Eolske otoke. Namestitev v penzionu na otoku Lipari. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Prvi planinski izlet bomo izkoristili za raziskovanje ”domačega” otoka in se podali na domnevno najlepši izlet na otoku do Cave Caolino. Občudovali bomo lahko preplet naravnega in kulturnega oblikovanja narave. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Odpeljali se bomo na sosednji otok Vulcano, ki se imenuje po rimskem bogu ognja. Povzpeli se bomo 400 m višje na najbolj znamenit krater Eolskih otokov ter se okrog njega sprehodili. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Prosto dopoldan za samostojno raziskovanje mesta Lipari. Popoldan krenemo s posebno ladjico (doplačilo n a licu mesta) najprej na otok Panarea in nato na Stromboli. Najvišji vrh otoka ognjenik Pizzo 918 m je zelo aktiven, zato so poti nanj zaprte. S kančkom sreče bomo lahko spremljali prizore bruhanja lave. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk. Po krožni poti se bomo povzpeli na razglednik Monte Guradia 369 m, ki se dviga nad mestom Lipari in od koder imamo domnevno najlepši pogled na sosednji otok Vulcano. Še zadnji nakupi na Eolskih otokih in pakiranje. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Šesti dan: Zajtrk. Zapustili bomo nam ljube ter umirjene Liparske otoke in se vrnili na Sicilijo. Povzpeli se bomo na Monte Zoccolaro 1739 m in na planoto Serra del Salifizio od koder imamo vulkan Etna kot na dlani. Transfer do Catanie. Namestitev. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Sedmi dan: Zajtrk. Rekreacijsko turistični izlet na Etno 3326 m oz. do koder nam bo dovoljeno, saj je dostop blizu vrha nevaren zaradi aktivnosti vulkana. Vzpon na pobočje Etne nam bo olajšala gondola. Popoldanski povratek v Catanio. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.

Osmi dan: Zajtrk ali lunch-paket v primeru zgodnjega odhoda. Zapustili bomo Bella Sicilia. Vkrcanje na letalo, direktni polet Sicilija – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v popoldanskih-večernih urah.

*Program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov.

**Vzponi na Etno in Stromboli so zaradi nevarnosti prepovedani in se situacija v odvisnosti aktivnosti vulkanov dnevno spreminja.

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; komercialno zdravstveno zavarovanje; evropska kartica zdravstvenega zavarovanja.

Cena treking potovanja Etna Stromboli pri min 12 osebah znaša  po osebi za prijave s plačilom akontacije do  

Redna cena:  po osebi

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Trst, Benetke,…) – Sicilija z vključeno 20 kg oddane prtljage (1 kos) in 1 kos ročne prtljage omejenih dimenzij,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
 • 5 x Namestitev v penzionu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso na otoku Lipari,
 • 2 x Namestitev v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso v mestu Catania (Sicilija),
 • Povratna vožnja s hidrogliserjem na relaciji Milazzo – Lipari – Millato in Lipari – Vulcano – Lipari,
 • Organiziran prevoz po Siciliji in otoku Lipari (minibus, kombi ipd..),
 • Priprava in organizacija planinskega potovanja na Etno in Stromboli ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Odpovednina  € (sporočit in plačat ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini  € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Enoposteljna soba (sporočit ob prijavi – ob razpoložljivosti),
 • Doplačila na licu mesta: popoldansko-nočni izlet z ladjico na Stromoboli in Panareo ca 35 € na osebo; prehrana za čez dan; gondola na Etno; osebna poraba, napitnine, kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 350 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 918. Namen: LIPARI. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesecev pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Siciliji in Eolskih otokih lahko nadgradimo z izletom na ostale Liparske otoke, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh – tudi po drugih delih Sicilije, kolesarjenje po Liparskih otokih, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Liparski otokih in Siciliji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila (po želji)

  Vaše sporočilo

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu)
  • na katero destinacijo se prijavljate in termin
  • vašo telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

  Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela do 16 potnikov.   

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE