Treking Kotijske Alpe

Kotijske Alpe (Alpes Cottiennes v francoščini in Alpi Cozie v italijanščini) so gorsko območje v Zahodnih Alpah, ki se razprostira vzdolž francosko-italijanske meje s 1000 imenovanimi vrhovi. Med pohodniki so priljubljene saj so glavne dejavnosti plezanje, pohodništvo, kolesarjenje in smučanje.

Termin: 7 dni

Program po dnevih za treking Kotijske Alpe:

Prvi dan: Zbor udeležencev na dogovorjenem mestu. Prevoz na zahod Italije. Nastanitev. Popoldne nas čaka trek po učni poti. Večerja in nočitev. Približno 2 uri hoje.

Drugi dan: Po zajtrku se odpravimo na pot, obiščemo srednjeveško cerkev, muzej las. Trek nas vodi skozi gozdove in travnike. Transfer do kraja, kjer prenočimo. Večerja in nočitev. Približno 7 ur hoje.

Tretji dan: Dan, ki ga izkoristimo za vzpon na enega izmed tritisočakov, kjer bomo deležni osupljivega razgleda. Prevoz do kraja, kjer prenočimo. Večerja in nočitev. Približno 7 ur hoje.

Četrti dan: Po zajtrku začnemo z odkrivanjem zahodnega dela doline. Le-ta meji na Francijo. Trek do mejnega prelaza na 2800 m. Spust na francosko stran. Vrnitev v Italijo po dolini. Večerja in nočitev. Približno 8 ur hoje.

Peti dan: Dan, ki ga izkoristimo za osvojitev na dva dvatisočaka. Vzpon na visokogorsko planoto. Spust v Francijo z mejnega grebena. Vrnitev na italijansko stran, prispemo v dolino. Prevoz do kraja, kjer prenočimo. Večerja in nočitev. Približno 6 ur hoje.

Šesti dan: Po zajtrku nas čaka vzpon na prelaz na 2500 m. Od tam se odpravimo do naslednjega prelaza. Povratek v dolino. Prevoz do kraja, kjer prenočimo. Večerja in nočitev. Približno 5 ur hoje.

Sedmi dan: Krajši trek po okolici. Približno 3 ure hoje, nato prevoz do doma.

Cena:

Vključeno:

 • 6 x spanje na sodobnem kmečkem turizmu (skupna ležišča z največ 5 posteljami),
 • 6 x zajtrk, malica in večerja (5 hodov),
 • Najem kombija,
 • Prevoz na destinacijo in stroški prevoza,
 • Dostop do prtljage tekom trekinga po programu,
 • Vstopnina za ogled muzeja po programu,
 • Strokovno vodenje potovanja,
 • Priprava, organizacija, izvedba programa.

Ni vključeno (doplačilo):

 • Enoposteljna soba, kadar je to možno €/ noč, (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46 € za ceno aranžmaja do 1000€ oz. 69€ za ceno aranžmaja do 1500€, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do lokacije zbirališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; napitnine za lokalnega vodnika cca €/osebo; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500€ v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 4058. Namen: Kotijske Alpe. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking Kotijske Alpe lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE