Treking odprava Ararat 5137 m

Treking vzpon na Ararat©wallpapersdsc.net

Termin: poletje 2019 – Zbiramo informativne prijave na info@izimanija.si

Program treking odprave na Ararat:

Prvi dan: Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU v popoldanskih urah. Polet z letalsko družbo Turkish Airlines s prestopom v Istanbulu.

Drugi dan: Pristanek na letališču Ferit Melen Van VAN in transfer do mesta Dogubayazit. Na poti se bomo ustavili v Muradiye, kjer si bomo ogledali čudovite slapove in spili kakšno skodelico čaja. Namestitev v hotelu v mestu Dogubayazit. Večerni skupni logistični sestanek vezan na vzpon na Ararat (oprema in morebitna vprašanja). Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja do vasi Ararat na višini 2200 m, kjer se naš treking na Ararat začne in velja za nekakšen bazni tabor. Za našo prtljago bodo poskrbele mule in nosači. Mi se pa bomo počasi odpravili proti taboru 1 na višini 3300 m. Postavitev šotorov. Večerja. Nočitev v šotorih. (4-5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v baznem taboru. Aklimatizacijski vzpon na višino 4200 m, kjer si bomo privoščili daljši počitek kateremu sledi povratek v tabor 1 na višini 3300 m. Večerja. Nočitev v šotorih. (6 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v taboru 1. Našo odpravo na Ararat bomo nadaljevali z vzponom na tabor 2 na višini 4200 m, kjer bomo postavili šotore. Večerja. Nočitev v šotorih. (5 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v taboru 2. Zgodnjemu vstajanju sledi vzpon na Ararat, ki nam bo vzel cca 6 -7 ur časa. Čestitke vsem za osvojitev najvišje gore Turčije in Anatolije – Ararat 5137 m. Zmagoslavno fotografiranje in povratek v tabor 2 na višini 4200 m. Večerja. Nočitev.

Sedmi dan: Zajtrk v taboru 2. Spust v vas Cevirme, kjer nas bo čakal prevoz. Sledi povratek v Dogubayazit. Namestitev v hotelu. Popoldanski ogled (otomanske) Ishak Pasha palače s katere se nam razprostira pogled nad Dogubayazit. Zadnja večerja. Nočitev.

Osmi dan: Zajtrk v hotelu ali lunch-paket. Odvisno od letalskih povezav odhod na letališče Van in povratek čez Istanbul proti Sloveniji.  

Oprema za treking odpravo na Ararat: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Turčiji.

Cena treking odprave na Ararat je le 999€! (888€ za zgodnje prijave)

Vključeno:

 • Nočitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v dvoposteljnih oz. troposteljnih sobah na bazi nočitev z zajtrkom v mestu Dogubayazit (pred in po trekingu na Ararat),
 • V času trekinga: nosači oz. mule do višine 4200 m; v taborih: nočitev postavljenih šotorih, zajtrk, večerja, lunch-paketi za čez dan in neomejena tekočina (voda, kava, čaj),
 • Oprema: šotori, podloge za spanje in dereze,
 • Vsi prevozi po Turčiji po programu (minibus ali džipi),
 • Slovenski predstavnik na Araratu – predvidoma planinski in turistični vodnik,
 • Vstopnina v palačo Ishak Pasha,
 • Lokalni gorski vodnik za Ararat,
 • Dovolilnica za vzpon na Ararat,
 • Posebna diploma za osvojitev vrha Ararat,
 • Zadnja večerja,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja.

Možna doplačila oz. ni vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (npr. Brnik LJU) – Istanbul IST – Van VAN (cena cca 400-500€)
 • Enoposteljna soba, ko smo v Dogubayazit-u 30€/noč, (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina 46€ za ceno aranžmaja do 1000€, (sporočit ob prijavi)
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu na Araratu; osebna poraba; morebitne napitnine; vstopnine in aktivnosti izven programa,

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do datuma. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 200€ v roku 4 delovnih dni na transakcijski račun Agencije Izimanija, turistična agencija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0001 2778 351 . Sklic/Referenca: SI 00 5137. Namen: Ararat. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Pred odhodom na odpravo na Ararat je planirano spoznavno srečanje.

Svojo prijavo, povpraševanje ali vprašanja nam lahko posredujete preko spodnjega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE