Treking odprava Ararat 5137 m

Treking vzpon na Ararat©wallpapersdsc.net

Termin 1: 30. junij – 6. julij 2019 – Zbiramo prijave na info@izimanija.si

Termin 2: 21. – 27. julij 2019 – Zbiramo prijave na info@izimanija.si

Termin 3: avgust 2019 – v primeru večjega zanimanja 

Program treking odprave na Ararat:

Prvi dan: Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU v zgodnjih jutranjih urah. Jutranji polet z letalsko družbo Turkish Airlines s prestopom v Istanbulu. Pozno popoldanski pristanek na letališču Ferit Melen Van VAN in transfer do mesta Dogubayazit. Namestitev v hotelu v mestu Dogubayazit. Večerni skupni logistični sestanek vezan na vzpon na Ararat (oprema in morebitna vprašanja). Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja do vasi Ararat na višini 2200 m, kjer se naš treking na Ararat začne in velja za nekakšen bazni tabor. Za našo prtljago bodo poskrbele mule in nosači. Mi se pa bomo počasi odpravili proti taboru 1 na višini 3300 m. Postavitev šotorov. Večerja. Nočitev v šotorih. (4-5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v baznem taboru. Aklimatizacijski vzpon na višino 4200 m, kjer si bomo privoščili daljši počitek kateremu sledi povratek v tabor 1 na višini 3300 m. Večerja. Nočitev v šotorih. (6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v taboru 1. Našo odpravo na Ararat bomo nadaljevali z vzponom na tabor 2 na višini 4200 m, kjer bomo postavili šotore. Večerja. Nočitev v šotorih. (5 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v taboru 2. Zgodnjemu vstajanju sledi vzpon na Ararat, ki nam bo vzel cca 6 -7 ur časa. Čestitke vsem za osvojitev najvišje gore Turčije in Anatolije – Ararat 5137 m. Zmagoslavno fotografiranje in povratek v tabor 2 na višini 4200 m. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk v taboru 2. Spust v vas Cevirme, kjer nas bo čakal prevoz. Sledi povratek v Dogubayazit. Namestitev v hotelu. Popoldanski ogled (otomanske) Ishak Pasha palače s katere se nam razprostira pogled nad Dogubayazit. Zadnja večerja. Nočitev.

Sedmi dan: Lunch-paket namesto zajtrka. Odhod na letališče Van in povratek čez Istanbul proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah.

Oprema za treking odpravo na Ararat: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Turčiji. Viza ni potrebna.

Cena treking odprave na Ararat pri min 10 potnikih znaša le 1290 €/ osebo! (1250 € na osebo za zgodnje prijave s plačilom akontacije do 15.1.2019)

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Brnik LJU – Istanbul IST – Van VAN z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • Nočitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v dvoposteljnih oz. troposteljnih sobah na bazi nočitev z zajtrkom v mestu Dogubayazit (pred in po trekingu na Ararat),
 • V času trekinga: nosači oz. mule do višine 4200 m; v taborih: nočitev postavljenih šotorih, zajtrk, večerja, lunch-paketi za čez dan in neomejena tekočina (voda, kava, čaj),
 • Oprema: šotori, podloge za spanje in dereze,
 • Vsi prevozi po Turčiji po programu (minibus ali džipi),
 • Slovenski predstavnik na Araratu – predvidoma planinski in turistični vodnik,
 • Zadnja večerja v Dogubayazit-u,
 • Vstopnina v palačo Ishak Pasha,
 • Lokalni gorski vodnik za Ararat,
 • Posebna diploma za osvojitev vrha Ararat,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja.

Možna doplačila oz. ni vključeno:

 • Zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini 15 €/ osebo, (sporočit ob prijavi)  Kaj je vključeno?
 • Odpovednina 69 € za ceno aranžmaja do 1500 €, (sporočit ob prijavi)   Kaj je vključeno?
 • Enoposteljna soba, ko smo v Dogubayazit-u 25 €/noč, (sporočit ob prijavi)
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; dovolilnica za vzpon na Ararat $50; hrana in pijača, ko nismo na trekingu na Araratu; osebna poraba; napitnine; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do datuma 15.maja 2019. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 5137. Namen: Ararat. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Pred odhodom na odpravo na Ararat je planirano spoznavno srečanje.

Svojo prijavo, povpraševanje ali vprašanja nam lahko posredujete preko spodnjega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE