Treking potovanje Azori

Pohodništvo po Azorskih otokih©trails.visitazores.com                

Termin: 2020 (9 dni) – zbiramo info prijave na info@izimanija.si   

Program planinskega potovanja na Azore:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Dunaj …). Polet z letalsko družbo preko Lizbone za Azore. Namestitev v penzionu. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo na gigantski krater otoka Faial, ki ga imenujejo tudi Caldeira. Obkrožili bomo najvišji krater otoka. Popoldan se bomo sprehodili tudi do luninega površja Capelinhos, kjer se je med leti 1957 in 1958 tvorila nova podoba pokrajine. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Dan za planinarjenje po otoku Sao Jorge. Z visokega platoja Faja da Caldeira de Santo Cristo se bomo spustili po oslovih poteh do Atlantskega oceana ter nadaljevali ob severni obali vse do Faja dos Cubres. (4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Na otoku Pico bomo osvojili najvišji vrh Portugalske in seveda Azorskih otokov – Montanha do Pico – Piquinho 2351 m. Našo pot bomo začeli na višini 1221 m pri gorskem zavetišču in se po urejeni poti povzeli do vrha. (6 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk. Še zadnje spogledovanje z otoki Pico, Faial in Sao Jorge. Sledi notranji let na otok Sao Miguel. Namestitev v penzionu. Prosti čas za samostojno raziskovanje prestolnice Ponta Delgada.

Šesti dan: Zajtrk. Podali se bomo v najbolj priljubljeno termalno letovišče otoka – Furnas 212 m. Sprehodili se bomo okoli istoimenskega jezera ter se povzpeli na bližnji razglednik, kjer je moč narediti odlične fotografije tudi za razglednice. (4 ure hoje)

Sedmi dan: Zajtrk. Na otoku Sao Miguel se bomo podali na panoramsko krožno pot okrog največjega kraterja na Azorih – Caldeira des Sete Cidades. Spogledovali se bomo tudi z jezeroma Lagoa Verde in Lagoa Azul. (5 ur hoje)

Osmi dan: Zajtrk. Sprehodili se bomo do kraterskega jezera Lagoa do Fogo 580 m (v prevodu: Ognjeno jezero). Ob povratku možnost kopanja v bližnjih vročih vrelcih. (3 ure hoje)  Večerni odhod na letališče.

Deveti dan: Nočni polet z vmesnim prestopanje v Lizboni proti bližnjemu letališču, kamor predvidoma prispemo v jutranjih / dopoldanskih urah. Čaka nas slovo in le še krajši transfer proti Sloveniji.

*Dnevni program je odvisen od notranjih in mednarodnih letalskih in trajektnih povezav. Razporeditev po dnevih se lahko spremeni, vendar se vsebina v celoti izvede.

Cena trekinga po Azorskih otokih: 1350 €/osebo pri min 16 potnikih

Vključeno:

  • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Dunaj, Benetke,…) – Azorski otoki z vključeno do 20 kg (1 kos) oddane prtljage in ročno prtljago (1 kos),
  • Vsi prevozi po programu: letalski (notranji leti), trajektni, katamaranski in avtobusni prevozi,
  • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
  • 4 x namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom (otok Sao Miguel; Ponta Delgada),
  • 3 x namestitev v penzionih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom (otok Pico),
  • Priprava, organizacija in izvedba planinskega potovanja na Azore ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Enoposteljna soba 200 € (sporočit ob prijavi; omejeno število),
  • Odpovednina 69 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
  • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 21 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
  • Možna doplačila na licu mesta: dovolilnica za Pico cca 20 €; prehrana za čez dan; osebna poraba; vstopnine; napitnine; kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 450 € akontacije na SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 2351. Namen: AZORI. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Dodatnih 400 € se poravna 60 dni pred odhodom. Dodatnih 450 € se poravna 2 meseca pred odhodom. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Azori je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo. Po želji je možno kakšno turo izpustiti in si dan načrtovati drugače.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking po Azorskih otokih lahko nadgradimo z izletom na ostale otoke (ki jih tukaj ne manjka), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Azorih, izletom z ladjico in ogled kitov ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinskega potovanja po Azorih ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo


[recaptcha]

CLOSE
CLOSE