Treking potovanje Bolgarija

Treking Bolgarija©skibansko.org

Termin: 8 dni po dogovoru (priporočamo poletni termin)

Program treking potovanja po Bolgariji:

Prvi dan: Odhod v večernih urah iz Slovenije s posebnim turističnim avtobusom.

Drugi dan: Nočna vožnja mimo Zagreba, Beograda do Bolgarije. Popoldanski samostojni ogled Rilskega samostana. Transfer do letovišča Bansko. Namestitev, večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk. Planinarjenje po slikovitem pogorju Vihren po neokrnjeni naravi bolgarskih gora in jezer. Potrebovali boste prste obeh rok, da bi prešteli vsa prečudovita gorska jezera. Med našimi udeleženci velja za eno najlepših tur po Bolgariji. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Četrti dan: Zajtrk. Vožnja v NP Pirin do koče Banderitsa 1810 m in naprej peš do planinske koče Vihren 1950 m. Nadaljujemo z vzponom po razgledni poti s pogledom na Vlahinjski Ezera do vrha Vihren 2914 m. Pot je lahka in odprta za razglede. Večerja. Nočitev. 6-7 ur hoje. 

Peti dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo do višine 1804 m, kjer se nahaja koča Aleko in nadaljevali peš na najvišji vrh NP Vitoša – Cherni vrah 2290 m, kjer je planinska koča. Pot je zložna, lahka in razgledna. Popoldanski ogled bolgarske prestolnice z lokalno vodnico ali prosti čas. Transfer do zimsko-smučarskega letovišča Borovec. Večerja. Nočitev. 3 ure hoje

Šesti dan: Zajtrk. Transfer v NP Rila do Hotela Malyovitsa 1720 m. Peš naprej do planinskega doma Malyovitsa 1960 m in mimo Elenini ezera na vrh Malyovitsa 2729 m – na domnevno najlepšo goro Bolgarije. Pot je lahka in ob poti nas spremlja ogromno jezer. Zadnje metre do vrha lahko greste tudi bosi. Večerja. Nočitev. 6 ur hoje.

Sedmi dan: Zajtrk. Sprehod do spodnje postaje žičnice, ki nas bo popeljala do zgornje postaje Yastrebets 2369 m. Nadaljevali bomo peš po zložni poti mimo planinske koče Musala 2389 m na vrh Musale 2925 m, kjer je zavetišče Everest in okoljski observatorij. (najvišji vrh Balkana in Bolgarije). Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Osmi dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Cena treking potovanja v Bolgarijo je 399€/osebo pri min 40 udeležencih ali 445€/osebo pri min 30 udeležencih in velja za odhode iz Slovenije. (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznikov,
  • Namestitev v hotelih*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso (povsod ruski bife),
  • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Enoposteljna soba 10 €/ noč,
  • Morebitne vstopnine, napitnine, podkupnine, strošek preostale prehrane, osebna poraba, gondola cca 6 €/ osebo in aktivnosti izven programa.

Prijave in informacije na info@izimanija.si ali 070 614 784

PLANINSKA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Bolgariji lahko nadgradimo z izletom v Plovdiv, ogledom katerega drugega mesta, obiskom vinske kleti, planinarjenja po drugih planinskih poteh in pogorjih (Rodopi, Stara Planina ipd.), rafting izletom, podaljškom v Grčijo ali Makednijo, kolesarjenju po Bolgariji in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo treking potovanja po Bolgariji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE