Treking potovanje Ibiza

Treking Ibiza©wanderlife.tv  

Termin: informativne prijave za september 2020 (8 dni) na info@izimanija.si   

Program treking potovanja na Ibizo:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Benetke,…). Direktni polet na letališče Ibiza IBZ. Transfer do mesta, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v mestu San Antonio. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek. Večerja.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Raziskovali bomo skrajni vzhodni del otoka. Obiskali bomo znano Hippy tržnico. Kasneje pa se bomo zapeljali do naselja Cala se Sant Vicent in se podali na krožno pot. Vmes bomo obiskali skrito plažo in jamo Es Culleram. Popoldansko kopanje v znanem letovišču. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do ”pozabljenih” vasic otoka, v katere turisti le redko zaidejo. Mi se bomo podali na krožno planinsko pot in se spustili do obale Cala d’Albarca, kjer se nahaja znameniti kamniti most. Možnost ogleda že zelo spremenjene kapniške jame Cova de Can Marca. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3-5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo do razgledišča na mistični otoček Es Vedrà, ki je turistična ikona Ibize. Kaj ima nenaseljen otoček skupnega s Homerjevo Odisejo boste izvedeli na izletu. Popoldanski obisk ibiškega Brezja – romarskega kraja Es Cubells. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Osvojili bomo najvišji vrh otoka Ibiza – Sa Talaiassa 475 m po krožni poti iz naselja Sant Josep de sa Talaia. Talaia v katalonščini pomeni opazovalni stolp in tudi mi se bomo lahko razgledovali po celotni Ibizi. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Treking po najlepših plažah Ibize. Podali se bomo po krožni poti, ki nas bo popeljala mimo številnih plaž, samotnih cest in kamnitega mostu vse do Platges de Comte. Kopanje na smaragdni plaži Cala Comte s pogledom na bližnje otočke Illa des Bosc, Illa Conillera in Illa de s’Espartar. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po Ibizi bomo zaključili s sprehodom po ibiških solinah in naravnem parku Ses Salines, kjer biva mnoštvo različnih ptic. Ta dan bomo doživeli pravi treking po plažah – in to dobesedno. Popoldanski samostojni ogled prestolnice Eivissa (Ibiza). Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Osmi dan: Zajtrk ali lunch-paket v primeru zgodnjega odhoda. Še zadnja panoramska vožnja čez Ibizo do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Ibiza – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah.

Cena treking potovanja po Ibizi pri min 10 prijavljenih znaša 888 €/osebo do zapolnitve prostih mest.  *voznik kombija ima dodatnih 10% popusta!

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Milano, Benetke,…) – Ibiza IBZ z vključeno 10 kg ročne prtljage dimenzij 55cmx40cmx20cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje in Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev v San Antonio v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (samopostrežna večerja in zajtrk),
 • Najem kombija z gorivom in parkirninami na Ibizi,
 • Priprava, organizacija in izvedba potovanja s slovenskim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 125€ (sporočit ob prijavi),
 • Dodatna prtljaga (1 kos) do 20kg v obe smeri 50€ (sporočit ob prijavi),
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri 10€ (ne sodijo v ročno prtljago; sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46€ (za vrednost aranžmaja do 1000€ – sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: vstopnine; prehrana za čez dan; osebna poraba, kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 15 oz. 23 oseb). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300€ akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 4752018. Namen: IBIZA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 10.7.2018 se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Ibizi lahko nadgradimo z izletom na bližnje Balearske otoke (Malorka, Menorca), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Ibizi, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Ibizi ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 5 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela 16 do 24 potnikov.   

Prtljaga? V osnovno ceno je vključena ročna prtljaga do 10 kg in omejenih mer. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Ker na Ibizo odpotujemo v hladnejši polovici leta se v praksi za letališče obujemo v pohodne čevlje in planinska oblačila, da imamo manj teže v prtljagi.

Jezik? Na Ibizi govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina in nemščina.

Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v mestu San Antonio na severu otoka. Sobe so velike in čiste. Zajtrk in večerja sta samopostrežna.

Prehrana? V hotelu imamo samopostrežno večerjo in zajtrk. Za vsakogar se nekaj najde – tudi za vegeterjance. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v hotelski trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

Kdo je naš vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Ibizo že obiskal.

Prevoz do Ibize? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 2 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Prevozi po Ibizi? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednja udeleženca. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo 10% popusta na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.  

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Vreme? Ibiza je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25°C. Obilnejše padavine so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno.

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Ibizi imamo nekaj izletov, ki so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Potovanje na Ibizo je primerljivo pohajkovanju po Dalmatinskih otokih.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100€ žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Otok Ibiza spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

Varnost? Ibiza je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v predelih večje zgostitve turistov. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu.  

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE