Treking potovanje Korčula

Planinarjenje po Korčuli©visitkorcula.eu

Termin: 5 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program petdnevnega planinarjenja / treking potovanja po Korčuli:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta, vožnja mimo Zagreba, Karlovca, skozi Liko in tunel Sveti Rok mimo Zadra proti Splitu. Postanek za dopoldansko kavico ob morju. Krajši samostojni ogled Šibenika. Trajekt Split – Vela Luka nas bo v cca 2,5 urah prepeljal na otok Korčula. Namestitev v hotelu. Prosti čas. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Naš prvi planinski izlet bo iz naselja Prvo Selo po posebnem rezervatu Kočje. Od tam se bomo spustili do Žrnovske banje in peš do mesta Korčula. Samostojni ogled Korčule. Po želji tudi ogled rojstne hiše ali muzeja popotnika Marca Pola. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po Korčuli nadaljujemo z vzponom na vrh Hum 376m. Popoldanski samostojni ogled Vele Luke, rojstnega kraja Oliverja Dragojevića. Po želji sprehod do prazgodovinskega arheološkega najdišča Vela Špila. Kopanje v morju. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Korčula – Klupca 569m. Naš planinski izlet po Korčuli bomo nadaljevali z vzponom na razglednik Kom 508m. Občudovali bomo lahko Lastovo, Pelješac, Brač, Mljet in Hvar. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Odhod na trajekt Vela Luka – Split. Postanek za kosilo v etno selu Pakovo selo. Nadaljevanje vožnje skozi Drniš, Knin in Gračac proti domovini. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Cena planinskega potovanja po Korčuli je 259€/osebo pri min 45 udeležencih ali 279€/osebo pri min 30 udeležencih in velja za odhode iz Slovenije. (Cena je informativna in je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkiraninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Split – Vela Luka (Korčula) – Split,
  • Namestitev na Korčuli v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
  • Priprava, organizracija in izvedba ter ddv.

Možna doplačila:

  • Enoposteljna soba 12€/ osebi na noč,
  • Kosilo v etno selu Pakovo selo,
  • Turistično planinski zemljevid Korčule,
  • Lokalni turistični vodnik za ogled Splita,
  • Osebna poraba, vstopnine, stroški dodatne prehrane in pijače ter aktivnosti izven programa

Planinska društva imajo možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Korčuli lahko nadgradimo z upoštevanjem vaših želja – izlet na Lastovo, izlet na Pelješac, izlet na Hvar, ogledi in pohodniške aktivnosti po meri. Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Korčuli ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE