©psd-prokletije.org

Termin: 9 dni po dogovoru

PROGRAM:

 1. dan: Odhod iz dogovorjenega mesta v poznih večernih urah. Vožnja mimo Zagreba proti Beogradu.
 2. dan: Naprej mimo Beograda do Niša, kjer bomo imeli daljši postanek za ogled mesta. Nadaljujemo čez Prokuplje, Kuršumlijo in Podujeva (Kosovo) do prestolnice Priština. Namestitev v hotelu. Voden ogled mesta. Večerja.
 3. dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo v naselje Brod 1384m, kjer prevladujejo Gorani, ki govorijo našinski jezik. Po poteh čobanov se bomo povzpeli po krožni poti na vrh Chule 2265m na meji z Makedonijo. Z vrha se nam bo odprl pogled na Korab, Šar planino in Albanijo. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
 4. dan: Zajtrk. Izlet v najbolj priljubljeno turistično točko Kosova – Rugova dolina imenovana po prvem predsedniku Kosova. Zapeljali se bomo nad naselje Kuqishtë, ki se nahaja na meji s Črno goro do Liqinata. Od tam peš do jezera Liqeni Leqinatit 1970m. Možnost kopanje v jezeru. Ogled patriarhata v Peći. Sprehod po slapovih Belega Drina. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
 5. dan: Zajtrk. Ogled spomenika bitke na Kosovem polju (Gazimestan) in grobnice / mavzoleja sultana Murada, ki je bil ubit v Kosovski bitki leta 1389. Nadaljujemo do znanega rudnika Trepče, kjer si bomo ogledali bogato zbirko kristalov in mineralov. V Kosovski Mitrovici se bomo sprehodili čez most na katerem se nahaja park miru do pravoslavne cerkve. Večerja. Nočitev. (dan za različne oglede; brez hoje)
 6. dan: Zajtrk. Vzpon po krožni poti in s pomočjo džipov na najvišji vrh Kosova – Djeravica 2656m. Ogled pravoslavnega samostana Visoki Dečani. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje)
 7. dan: Zajtrk. Izlet iz Prevalla 1515m po krožni poti na vrh Pavlov kamen 2056m. Ogled zgodovinskega mesta Prizren v osrčju pogorja Šar planina (Shadervan, kamniti most, številne mošeje). Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
 8. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne za obisk bazarja, nakupe in samostojne oglede v Prištini. Okrog poldne odhod v Srbijo do geomorfološkega fenomena Đavolja Varoš. Odhod za Slovenijo. (1 ura hoje)
 9. dan: Povratek v Slovenijo v zgodnjih jutranjih urah (ob cca 1:00 uri)

CENA planinskega potovanja znaša  € / min 15 udeležencih. (Cena je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • organizacija prevoza na omenjeni relaciji,
 • namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • organizacija in izvedba ter ddv.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 10€ na noč
 • vstopnine, vožnja z džipi na turo na Đeravico
 • osebna poraba in aktivnosti izven programa

 

Posredujte nam povpraševanje za vašo skupino (planinsko društvo). Program lahko popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE