Treking potovanje Lanzarote

Treking potovanje na Lanzarote©kalindilanzarote.com 

Termin: 17. – 24. februar 2018 (8 dni) – ZBIRAMO PRIJAVE na info@izimanija.si   NOVA DESTINACIJA polno – čakalna lista 

Termin: jesen 2018 (8 dni) – ZBIRAMO INFORMATIVNE PRIJAVE na info@izimanija.si 

Program treking potovanja na Lanzarote:

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod na bližnje letališče (predvidoma Bergamo BGY). Direktni polet na letališče Lanzarote ACE. Transfer do vile na Lanzarotah, kjer bomo ves čas nastanjeni. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek. Večerja.

Drugi dan: Zajtrk. Dan za odkrivanje otoške kulture. Obiskali bomo tradicionalni sejem v osrčju otoka, kjer bo čas za jutranjo kavo in individualne sprehode skozi sejem. Sledi planinski izlet po naravnem parku Los Vulcanes. Ob poti nas bodo izobraževalne table poučile o tem kako je vulkansko delovanje pokrajino izoblikovali in spreminjalo. Popoldanski obisk etnografskega parka, kjer si bomo ogledali različne posebnosti nekoč povsem ruralnega otoka (tradicionalne obrti, ročno oblikovane izdelke in kulinarične dobrote). Povratek v vilo. Večerja. (3 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Povzpeli se bomo na območje najvišjega vrha Lanzarot – Peñas del Chache 670 m v pogorju Famara, ki pa je ograjen in tako nedostopen. Sledi planinarjenje pod prepadnimi in nad razglednimi klifi, ki nas bodo navdušili. Možnost popoldanskega kopanja v surfarskem raju – Famara. Po dogovoru tudi možnost hitrega tečaja surfanja s slovenskim inštruktorjem. Povratek v vilo. Večerja. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Izlet v nacionalni park Timanfaya, kjer se nahaja več kot 300 vulkanov oz. kraterjev med katerimi je še eden vedno aktiven. V nekaterih predelih je temperatura površja tudi nad 100°C; nekaj metrov pod površjem pa celo od 400°C do 600°C. S pomočjo zemljine vročine iznajdljivi domačini kar roštiljajo. S posebnim avtobusom in vodenjem v angleščini, nemščini ali španščini se bomo zapeljali skozi zavarovan predel NP Timanfaya, ki ga letno obišče skoraj milijon turistov. Po želji še sledi krajše jahanje kamel po ‘puščavski’ pokrajini po ognjenih gorah Montañas del Fuego. Popoldansko kopanje na polotoku Papagayo z raznovrstnimi, a zanimivimi plažami. Povratek v vilo. Večerja. Nočitev.

Peti dan. Zajtrk. Podali se bomo v svet kaktusov v Guatizi t.i. Jardín de Cactus (Kaktusov vrt), ki ga je osmislil najbolj vpliven otoški umetnik in arhitekt Cesar Manrique in vključuje več kot 1100 primerkov raznovrstnih kaktusov. Ogled vulkanske jame Cueva de los Verdes v kateri so se domačini nekoč skrivali pred pirati in lovci na sužnje. Jama se razteza 6 km nad morsko gladino in 1,5 km pod morsko gladino in tako tvori najdaljši podvodni lavin tunel na svetu imenovan ‘túnel de la Atlántida’. Ob poljih Aloe Vere se bomo ustavili na predstavitvi te zdravilne rastline, katere izdelke bo moč tudi kupiti. Popoldanski vzpon na Volcan de la Corona 604 m s slikovitim kraterjem. Povratek v vilo. Večerja. (2 uri hoje).

Šesti dan. Zajtrk. Samostojno raziskovanje otoka Lanzarote ali celodnevni izlet s katamaranom na slikovit otoček La Graciosa, ki je pod zaščito UNESCA in spada v nacionalni park Archipiélago Chinijo. Po peščenih cestah se bomo povzpeli na rumeno obarvano goro Montaña Amarilla 172 m. Ob povratku možnost kopanja na plaži playa La Cocina ali playa Lajita. V edinem poseljenem naselju možnost kosila in okrepčila. Ob doplačilu tudi možnost najema kolesa in vožnja po neobljudenem otočku brez centimetra asfalta. Obisk ‘najmanjšega muzeja na svetu’, ki prikazuje trdo življenje prebivalcev tega arhipelaga. Povratek v vilo. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Sedmi dan. Zajtrk. Planinski izlet na 458 m visoko Caldero Blanco, kjer se bomo naučili kaj so ‘islote’ in še en vpogled v vulkansko delovanje otoka. Popoldanski postanek v enem izmed turističnih letovišč ob Atlantski obali, kjer bo čas za kosilo, samostojne sprehode in še zadnje nakupe. Povratek v vilo in čas za pakiranje. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Osmi dan. Lunch-paket ali zajtrk v vili. V primeru kasnejšega leta prosti čas do odhoda na letališče v glavnem mestu Arrecife. Še zadnja kratka vožnja čez Lanzarote do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Lanzarote – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah.

Cena treking potovanja na Lanzarote: 849€ /min 10 potnikov (799€ za prijave s plačilom akontacije do 1.11.2017)   *voznik kombija ima dodatnih 10% popusta!

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče npr. Bergamo (BGY) – Lanzarote (ACE) – bližnje letališče npr. Bergamo (BGY) z vključeno 10kg ročne prtljage dimenzij 55cmx40cmx20cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor/ Celje/ Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev na Lanzarotah v vili turistične kategorije (booking ocena 9,2/10) v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • Najem kombija z gorivom in parkirninami na Lanzarotah,
 • Vstopnina v etnografski park in ‘najmanjši muzej na svetu’,
 • Dovolilnica za NP Timanfaya z vključeno vstopnino in vodenim ogledom (v angleščini, nemščini ali španščini) s posebnim avtobusom,
 • Obisk Aloe Vera fabrike,
 • Priprava, organizacija in izvedba potovanja s slovenskim vodnikom ter ddv.

Doplačila (sporočit ob prijavi):

 • Enoposteljna soba 115€ (sporočit ob prijavi),
 • Dodatna prtljaga do 20kg v obe smeri 55€/kos (sporočit ob prijavi),
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri 10€ (ne sodijo v ročno prtljago; sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46€ (za vrednost aranžmaja do 1000€ – sporočit ob prijavi),
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočit ob prijavi),
 • Obvezna doplačila vodniku na poti za vse vstopnine po programu in ladjico: 40€/ osebo
 • Možna doplačila na licu mesta: izposoja kolesa na La Graciosi 10€/dan; 2-urno učenje surfanja s slovenskim učiteljem 20€; 25-minutno jahanje kamel v NP Timanfaya 6€/ osebo; muzej razglednic 2€/ osebo; muzej tradicionalnih glasbenih inštrumentov 3€/ osebo; prehrana za čez dan; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 15). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300€ akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 17022018. Namen: LANZAROTE. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 15.10.2017 se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

Svoje povpraševanje ali prijavo za treking potovanje na Lanzarote lahko posredujete kar preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu oz. osebni izkaznici)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil, ki jih je potrebno sporočit ob prijavi
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 5 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti v času potovanja veljaven.

Velikost skupine? Predvidevamo da bo skupina skupaj z vodnikom štela 10-15 potnikov.    

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Prtljaga? V osnovno ceno je vključena ročna prtljaga do 10 kg in omejenih mer. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Ker na Lanzarote odpotujemo v hladnejši polovici leta se v praksi za letališče obujemo v planinske čevlje in planinska oblačila, da imamo manj teže v prtljagi.

Kakšen jezik govorijo na Lanzarotah? Na Lanzarotah govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. 

Kje bomo nameščeni? Nastanjeni smo v treh podeželskih vilah z booking oceno 9,2/10, ki se nahajajo ena poleg druge. Vsaka vila ima tri sobe s posteljami, dve kopalnici, skupni prostor za druženje ter kuhinjo s hladilnikom. Wi-fi je na voljo v vseh vilah.

Prehrana? Zajtrki bodo postreženi na terasi pred vilo in bo moč upoštevati (do neke mere) tudi individualne želje glede jutranje prehrane. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Postreženo večerjo bomo imeli v lokalni restavraciji.

Kdo je naš vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Lanzarote že obiskal. Predviden vodnik: Izidor.

Prevoz do Lanzarot? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 4 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Prevozi po Lanzarotah? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednjega udeleženec. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo 10% popusta na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.  

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo: planinski čevlji, planinska oblačila, prva pomoč ipd. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Vreme Lanzarote? Lanzarote je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25°C. Obilnejše padavine in sneg so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno.

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Lanzarotah imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Izleti so lahki pohodniški ali turistični. Potovanje je bil ustvarjen z namenom uživanja, tako da brez hitenja in večjih naporov.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100€ dodatne žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Lanzarote spadajo pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

Varnost? Lanzarote je varno območje. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu.  

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CLOSE
CLOSE