Treking potovanje Lastovo

Planinarjenje po Lastovu©ceecec.net

Termin: 5 dni po dogovoru za planinska društva  (predlagamo spomladanski ali jesenski termin)

Program planinarjenja / treking potovanja po Lastovu:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri Smiljana, kjer si bomo ogledali spominski center Nikole Tesla. Z vožnjo nadaljujemo do Splita in naprej s trajektom v 5 ur oddaljen Ubli (Lastovo). Transfer do hotela. Namestitev v edinem hotelu na otočju – Solitudo***. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Prvi planinski izlet po Lastovu. Od kasarne Maršala Tita se bomo sprehodili do podkopov za tovornjake, rakete in topove. V Jurjevi luki bomo raziskovali skrivališča goriva, orožja in ladij ter se povzpeli na razgledni Jurjev vrh 164m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Osvojili bomo Lastovo. Planinski izlet na najvišji vrh otoka – Hom 418m in razglednik Sozanj 236m. Ogled amfiteatralnega mesta Lastovo z vzponom na Kaščel 192m. Naučili se bomo kaj so fumari, sulare in skalinade. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Odkrivali bomo oddaljena polja in poljske stezice do Rača špilje 140m. Samostojni ogled špilje s čelnimi svetilkami. Planinski izlet po Lastovu nadaljujemo čez Čeberjan do impozantnega svetilnika Struga v Skriveni Luki. Popoldansko kopanje in možnost kosila. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Peti dan: Lunch paket namesto zajtrka. Odhod na trajekt Ubli – Split. Seljački ručak v Etnoselu Pakovo selo ali drug planinski izlet v Dalmaciji po dogovoru. (Program petega dne je močno odvisen od urnika trajekta). Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Cena planinarjenja po Lastovu je 299€/osebo pri min 45 udeležencih ali 335€/osebo pri min 30 udeležencih in velja za odhode iz Slovenije. (Cena je informativna odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
 • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Split – Ubli (Lastovo) – Split,
 • Namestitev v hotelu Solitudo*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (samopostrežni zajtrk; postrežena večerja z več meniji) s vključeno turistično takso,
 • Priprava, organizacija in izvedba ter ddv.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba 10€/osebi na noč,
 • Memorijalni center Nikola Tesla 30HRK/ osebi,
 • Seljački ručak 10€/ osebi,
 • Vstopnina v Knežev dvor,
 • Planinski zemljevid Lastovsko otočje,
 • Izlet na Palagružo (tvegano zaradi nestabilnosti vremena),
 • osebna poraba, stroški dodatne prehrane in pijače, vstopnine in aktivnosti izven programa

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Lastovu ali povpraševanje za vašo planinsko skupino (planinsko društvo). Pripravimo vam ugodno ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam. 

 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

CLOSE
CLOSE