Treking potovanje Litva

Planinarjenje Litva©neregetalietuva.lt

Termin: 7 dni po dogovoru  (predlagamo spomladanski, poletni ali jesenski termin)

Program planinarjenja /potovanja po Litvi:

Prvi dan: Popoldanski odhod iz dogovorjenega mesta v Sloveniji. Vožnja mimo Gradca, Dunaja, Brna in Olomouca proti Poljski.

Drugi dan: Čas za jutranjo kavico v okolici poljske prestolnice Varšave. Naše potovanje v Litvo nato nadaljujemo po ravninski Poljski do dežele tisočerih jezer Litve. Prihod v kopališko letovišče Druskininkai v Litvi, kjer začnemo pozdravljat z ”labas”. Namestitev  hotelu. Sprehod po urejenem mestecu in okoli jezera Druskonis ali Vijūnėlės tvenkinys. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu v Druskininkaiju. Ogled enega največjih etnografskih parkov / skansenov / muzejev na prostem v Evropi – Rumšiškės (195ha). Transfer do Trakaija. Planinski izlet po edinem zgodovinskem nacionalnem parku v Europi – Trakai (graščina na jezeru; tudi na listi UNESC-a). Prosti čas za samostojne oglede, nakupe ali kosilo. Popoldanski prihod v Vilno, litovsko prestolnico. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu v Vilni. Degustacija šakotisa. Planinarjenje po Litvi bomo okronali z vzponom na najvišja vrhova Litve – Aukštojas 293,8m in Juozapine 292,7m. Obisk geometrijskega središča Evrope. Ogled muzeja jantarja in možnost nakupa originalnega jantarja. Sprehod po območju Belmontas in če nam bo dopuščal čas še vožnja z dvigalom na najvišjo točko Litvo – TV stolp. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu v Vilni. Panoramska vožnja po valovitih cestah na severovzhod Litve. Raziskovali bomo najstarejši nacionalni park Litve imenovan Aukštaitija. Iz naselja Palūšė bomo planinarili do vrha Ladakalnis 175m s pogledom na kar 6 jezer. Možnost kopanja v jezeru. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu v Vilni. Krajše planinarjenje po gričih okoli Vilne z najbolj znanim razglednim vrhom Trys kryžiai. Prosti čas za ogled Vilne ali nakupe. Skupno tradicionalno litovsko kosilo. Odhod proti Sloveniji v popoldanskih urah. (1 ura hoje)

Sedmi dan: Vožnja preko Poljske, Češke, Avstrije nazaj v Slovenijo. Popoldanski povratek v Slovenijo.   

Cena planinarjenja po Litvi je 499€/osebo pri min 45 udeležencih

Vključeno:

 • Avtobusni prevoz na omenjeni relaciji,
 • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • Ogled muzeja jantarja v Vilni,
 • Degustacija šakotisa,
 • Vstopnina v muzej na prostem Rumšiškes,
 • Organizacija in izvedba ter ddv.

Možna doplačila na licu mesta:

 • Enoposteljna soba 10€/osebi na noč,
 • Tradicionalno litovsko kosilo,
 • TV stolp v Vilni 8€ / osebi,
 • KGB muzej v Vilni,
 • osebna poraba, vstopnine in aktivnosti izven programa

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Potovanje v Litvo lahko nadgradimo z izletom do Baltskega morja in kopanjem, s trajektom na Kursko koso, obisk baltskih letovišč Nida ali Klaipeda, planinarjenje po evropski puščavi v nacionalnem parku Kuršių Nerija (tudi na listi UNESC-a), osvojitev romarske gore Kryžių kalnas, kjer stoji več kot 100.000 križev, ogled Kaunasa, obisk sovjetskega bunkerja, planinarjenje po nacionalnem parku Džukija, ogled Stalinovega sveta oz. Grūto parka in mnogo več.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Litvi ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE