Planinarjenje po Litvi©worldtravelguide.net

Termin:   (7 dni) – zbiramo info prijave na info@izimanija.si

Program treking potovanja po Litvi:

Prvi dan: Popoldanski odhod iz Slovenije (Maribor). Vožnja mimo Gradca, Dunaja, Brna in Olomouca proti Poljski.

Drugi dan: Čas za jutranjo kavico v okolici poljske prestolnice Varšave. Naše potovanje v Litvo nato nadaljujemo po ravninski Poljski do severnega dela omenjene države. Namestitev v hotelu. Popoldanski prosti čas za samostojno raziskovanje okolice, sprehode ali počitek. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Kmalu bomo v deželi tisočerih jezer in se bomo pozdravljali z ”labas”. Ogled enega največjih etnografskih parkov / skansenov / muzejev na prostem v Evropi – Rumšiškės (195 ha). Transfer do Trakaija. Planinski izlet po edinem zgodovinskem nacionalnem parku v Europi – Trakai (graščina na jezeru; tudi na listi UNESC-a). Prosti čas za samostojne oglede, nakupe ali kosilo. Popoldanski prihod v Vilno, litovsko prestolnico. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu v Vilni. Panoramska vožnja po valovitih cestah na severovzhod Litve. Raziskovali bomo najstarejši nacionalni park Litve imenovan Aukštaitija. Iz naselja Palūšė bomo planinarili do vrha Ladakalnis 175 m s pogledom na kar 6 jezer. Možnost kopanja v jezeru. Obisk geometrijskega središča Evrope.  Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu v Vilni. Degustacija šakotisa. Planinarjenje po Litvi bomo okronali z vzponom na najvišja vrhova Litve – Aukštojas 293,8 m in Juozapine 292,7 m. Sprehod po območju Belmontas, kjer si bomo privoščili kavico ali pivo. Krajše planinarjenje po gričih okoli Vilne z najbolj znanim razglednim vrhom Trys kryžiai. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu v Vilni. Vožnja z dvigalom na najvišjo točko Litve – TV stolp. Ogled muzeja jantarja in možnost nakupa originalnega jantarja. Prosti čas za ogled Vilne ali nakupe spominkov. Skupno tradicionalno litovsko kosilo (ob doplačilu). Popoldanski transfer do severa Poljske. Namestitev. Večerja. Nočitev.

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Celodnevni povratek z vmesnimi postanki preko Poljske, Češke, Avstrije nazaj proti Sloveniji. Pozen večerni povratek v Slovenijo.   

Cena treking potovanja po Litvi pri min 40 udeležencih znaša   €/osebo za prijave z vplačilom akontacije do 31.1.2020

Redna cena:  € na osebo

Vključeno:

 • Organiziran avtobusni prevoz na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami in dnevnicami ter namestitvijo voznikov – odhod iz Maribora,
 • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Vstopnine in ogledi po programu: muzej jantarja Vilna, muzej na prostem Rumšiškes in degustacija šakotisa,
 • Priprava in organizacija treking potovanja v Litvo ter ddv.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba  € (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina  € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini   € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: KGB muzej; tradicionalno litovsko kosilo; TV stolp; prehrana za čez dan; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Potovanje v Litvo lahko nadgradimo z izletom do Baltskega morja in kopanjem, s trajektom na Kursko koso, obisk baltskih letovišč Nida ali Klaipeda, planinarjenje po evropski puščavi v nacionalnem parku Kuršių Nerija (tudi na listi UNESC-a), osvojitev romarske gore Kryžių kalnas, kjer stoji več kot 100.000 križev, ogled Kaunasa, obisk sovjetskega bunkerja, planinarjenje po nacionalnem parku Džukija, ogled Stalinovega sveta oz. Grūto parka in mnogo več.

Svojo prijavo ali povpraševanje nam lahko pošljete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE