Treking potovanje Malta

Aktivno potovanje na Malto©locationscout.net  

Termin:  24. februar – 3. marec 2019  (8 dni; nedelja – nedelja)  – čas zimskih počitnicZADNJA PROSTA MESTA (odhod iz Benetk) na info@izimanija.si

Program treking potovanja po Malti:

Prvi dan: (Pozno) dopoldanski transfer iz Slovenije (MB, CE, LJ) do letališča Treviso. Popoldanski polet v smeri Malte. Večerni pristanek na letališču Malta MLA. Transfer do hotela. Namestitev v hotelu v Sliemi (urbaniziran del Malte). Nočitev. 

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Izlet na vzhodni del Malte. Sprehodili se bomo skozi Marsaskalo, ki je pobratena s Škofjo Loko in slovi po solnih skledicah. Nadaljevali bomo peš skozi naravni park Xrobb l-Għaġin čez vrhec Tas-Silġ do idilične ribiške vasice Marsaxlokk. Luzzuji oz. tradicionalne obarvane ribiške ladjice so zaščitni znak naselja. Povratek do hotela. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja na zahodni del otoka do pristanišča Ċirkewwa od koder se bomo s trajektom odpeljali do luke Mġarr na otoku Gozo. Vožnja do otoške prestolnice Victoria in sprehod na Iċ-Ċittadella, mesto-trdnjava pod zaščito UNESCO. Nadaljujemo do zaliva Dwejra kjer bomo videli kje se je nahajalo Azursko okno – geomorfološki fenomen porušen leta 2017. V kolikor nam bo dopuščal čas še sprehod do klifov Ta’ Ċenċ. Povratek do hotela. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Sprehodili se bomo skozi anglomeracijo do Slieme in s trajektom na polotok Xiberras do Vallette, malteške prestolnice pod zaščito UNESCO. Samostojni ali voden ogled Vallette: katedrala sv. Janeza Krstnika (bivša samostanska cerkev malteškega viteškega reda); trdnjava Saint Elmo; palača Auberge de Castille; palača velikega mojstra; Narodni muzej ali sprehod po promenadi cesti republike. Po želji še sprehod do zgornjih Barrakka vrtov, razgledišča na naravno Veliko pristanišče. Prosti čas. Povratek do hotela. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja na Zlatega zaliva in sprehod skozi naravni in zgodovinski park Il-Majjistral do zaliva Sidro, kjer se nahaja Popajeva vasica. Prav tam so snemali omenjen film. Ob doplačilu ogled vasice; v živo se bomo spoznali s Popajem in Olivo; spili punch; se z ladjico zapeljali ob obali in na pošti prevzeli razglednico. Povratek v hotel. Nočitev.  

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Izlet na južno stran otoka do klifov Dingli. Sprehajali se bomo nad obalo in klifi Xaqqa do templja Ħaġar Qim, ki je pod zaščito UNESCO. Vmes bomo poskušali določiti najvišji ”vrh” Malte. Vseskozi pa bomo občudovali otoček Filfla. Nadaljujemo do Taħt il-Ħnejja oz. modre jame. Prosti doplačilu in ugodnim razmerah vožnja z ladjico. Povratek v hotel. Nočitev.

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga lahko izkoristite izletniško-kopalno z izletom na Comino s turkizno modro barvo ali imate kulturno-zgodovinski dan s sprehodi po mestih: Mdina, Rabat in Mosta. Povratek v hotel. Nočitev. 

Osmi dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldan bo še čas za zadnje nakupe, kopanje, fotografiranje in pakiranje. Odhod na letališče. Popoldanski polet proti bližnjemu letališču (Dunaj, Benetke,…). Sledi le še transfer do Slovenije kamor prispemo večernih urah.

*Treking po Malti je zelo lahkoten oz. sprehajalen. Prav tako ni večjih vzponov. Primerno tudi za otroke. Vsak dan je možnost ostati v hotelu oz. si ustvarili dan po svoje.

**Potek prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov.

Cena treking potovanja na Malto pri min 10 potnikih znaša: 799 €/ osebo  

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Dunaj – Malta z vključeno do 20 kg oddane prtljage (1 kos) in do 10 kg ročne prtljage (1 kos) dimenzij 55 cm x 40 cm x 20 cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče (Dunaj, Benetke..),
 • Namestitev v hotelu 3*** nacionalne kategorije v Sliemi ob obalni aveniji z zajtrkom v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično in okoljsko takso,
 • Avtobusni prevoz na otoku Malta in otoku Gozo,
 • Povratna vozovnica za trajekt na otok Gozo,
 • Trajekt Sliema – Valletta,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja na Malteški arhipelag ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 100 € – ob razpoložljivosti (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46 € (za vrednost aranžmaja do 1000 € – sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: Popajeva vasica 15 €/ osebo; ladjica v Blue Grotta; osebna poraba; strošek dodatnih obrokov; osebna poraba; napitnine.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 15). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 02032019. Namen: MALTA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 15.10.2018 se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Malti lahko nadgradimo z izletom na druge bližnje otočke, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Malti, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Malti ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Prilagojeno ponudbo vam čim prej pripravimo:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE