Treking potovanje Mljet

Planinarjenje po Mljetu©holiday-rentals-mljet.com

Termin: 5 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program petdnevnega planinarjenja / treking potovanja po Mljetu:

Prvi dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri polotoka Pelješac, kjer se bomo vkrcali na trajekt in po 45 minutah pristali v Sobri na Mljetu. Namestitev v hotelu Odisej. Izlet do Malega in Velikega jezera in po želji na otoček sv. Marija (ogled samostana in cerkve iz XII stoletja). Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (1-2 uri hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Naš prvi planinski izlet po Mljetu. Prehodili bomo ”put po vrsima”, ki vključuje najbolj razgledne vrhove otoka, med najbolj znanimi Montukuc 235m, Veliki Planjak 391m in Grabova glava 384m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Izlet po Mljetu na vzhodni del otoka. Vzpon na razglednik Planjak. Sprehod do plaže Saplunara in plaže Blace, kjer so pred leti snemali resničnostni šov Survivor. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Dan za pravo planinarjenje po Mljetu. Iz Babinega Polja se bomo povzpeli na najvišji vrh Mljeta – Veliki Grad 514m. Nato se bomo spustili do morja in si ogledali znamenito Odisejevo špiljo.  Povratek do Babinega Polja. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu ali lunch-paket. Odhod na trajekt in vožnja s trajektom na relaciji Sobra – Praprotno. Postanek v srednjeveškem mestecu Ston, kjer se lahko sprehodimo po obzidju podobnemu kitajskemu zidu. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

Cena planinarjenja po Mljetu je 290€/osebo pri min 45 udeležencih ali 330€/osebo pri min 30 udeležencih in velja za odhode iz Slovenije. (Cena je informativna in je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziram prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
 • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Prapratno (Pelješac) – Sobra (Mljet) – Prapratno,
 • Namestitev v Pomeni v hotelu Odisej*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • Priprava, organizacija in izvedba ter ddv.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba 12€ / osebo na noč,
 • Vstopnina v NP Mljet,
 • Knjižica Mljetska planinska transverzala 50HRK,
 • Vstopnina na Stonske zidine 30-40HRK/ osebo,
 • Izlet z ladjico na otoček Sv. Marije,
 • Vožnja s polpodmornico,
 • Osebna poraba, vstopnine in aktivnosti izven programa.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Mljetu ali povpraševanje za vašo planinsko skupino (planinsko društvo). Pripravimo vam ugodno ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam. 

 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE