Treking Aconcagua 6962 m

Aconcagua 6962 m

februar 2023

Zbiramo prijave 51%

Zakaj z nami na treking odpravo na Aconcaguo?

Edinstvena treking odprava na Aconcaguo 6962 m, ki se nahaja v Argentini v pogorju Andi, ter je najvišja gora Južne Amerike. Celotni vzpon na Aconcaguo bo trajal cca 3 tedne in je velik zalogaj. Priporočamo, da se pred odpravo na Aconcaguo, odločite za kak drug vzpon, treking oz. odpravo v naši družbi.

Vzpon na Aconcaguo je namenjen planincem in rekreativcem, ki…

 • Se želijo povzpeti na 7summits in je nekje potrebno začeti oz. nadaljevati,
 • Želijo uresničiti otroške sanje osvojiti najvišji vrh Andov in Južne Amerike,
 • So v dobri psiho-fizični kondiciji za gibanje na visoki nadmorski višini,
 • Želijo stopiti z cone udobja in premaknit svoje meje,
 • Želijo spoznati eksotično in raznoliko Latinsko Ameriko skozi vse višinske pasove.

Za nami je uspešna odprava december 2019/januar 2020 v okviru katere se je 5 članov ekspedicije povzpelo na vrh.

Potrebuješ še kakšen razlog zakaj z nami v 2023? 🙂

Program treking odprave na Aconcaguo:

0. dan
Zbor udeležencev na bližnjem letališču (Benetke, Dunaj, Zagreb,…). Polet preko vmesnega letališča v smeri Južne Amerike.
1. dan
Pristanek na letališču Governor Francisco Gabrielli Mendoza MDZ v Argentini. Transfer do hotela v Mendozi 760 m. Namestitev v hotelu. Večerni logistični sestanek skupine glede vzpona, opreme in ostalih podobnosti. Nočitev.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Urejanje formalnosti in dovolilnic za vzpon na Aconcaguo – tudi izsposoja manjkajoe opreme npr. višinski šotor. Nočitev.
3. dan
Zajtrk v hotelu. Transfer do gorskega naselja Villa de Penitentes 2700 m. Namestitev v gorskem hotelu. Priprava opreme za prenos prtljage z mulami v bazni tabor. Večerja. Nočitev.
4. dan
Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do parka Horcones 2900 m, kjer bomo prvič zagledali našo goro. Pri lokalnih rangerjih bomo čekirali dovolilnice, in nadaljevali peš proti taboru Confluencia 3368 m. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v taboru Confluencia 3368 m. Nadaljevali smo s sproščeno hojo za lažjo aklimatizacijo vse do tabora pod impresivno južno steno Aconcague – Plaza Francia 4200 m. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
6. dan
Zajtrk v taboru Plaza Francia 4200 m. Nadaljujemo s hojo čez t.i. Playa Ancha in se nato povzpnemo po strmi poti do Plaza de Mulas 4250 m, ki je največji bazni tabor Aconcague. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (8-9 ur hoje)
7. dan
Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Prost dan za počitek in samostojno sproščeno raziskovanje okolice ter aklimatizacijo. Kosilo. Večerja. Nočitev.
8. dan
Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Povzpeli se bomo do tabora 1 na višini 4900 m (kjer shranimo opremo) in še nekoliko dlje, da premagamo 1000 metrov višinske razlike. Povratek v bazni tabor Plaza de Mulas 4250 m. Večerja. Nočitev. (6-7 ur hoje)
9. dan
Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Prost dan za počitek in samostojno sproščeno raziskovanje okolice ter aklimatizacijo. Kosilo. Večerja. Nočitev.
10. dan
Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Po večdnevnih aklimatizacijski pripravah smo nared za vzpon na Aconcaguo in se tako povzpnemo na tabor 1 t.i. Plaza Canada na 4900 m. Namestitev v šotorih na taboru 1. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
11. dan
Zajtrk v taboru 1 Plaza Canada na 4900 m. Našo avanturo nadaljujemo proti sedlu Nido de Condores 5400 m, kjer se nahaja tabor 2. Razgledi bodo postajali vse veličastnejši. Namestitev v šotorih. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
12. dan
Zajtrk v taboru 2 Nido de Condores 5400 m. Dan za aklimatizacijo, ki ga bomo izkoristili za prenos opreme v tabor 3 t.i. Camp Colera na višini 6000 m. Sistem ”treniraj visoko – spi nizko”. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)
13. dan
Zajtrk v taboru 2 Nido de Condores 5400 m. Povzpeli se bomo do tabora 3 Camp Colera 6000 m. Popoldanski počitek, saj nas prihodnji dan čaka dan D – vzpon na Aconcaguo. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
14. dan
Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Po severnem grebenu se bomo povzpeli do bivaka Indepencia 6500 m. Nadaljevali bomo preko Portezuelo del Viento, La Canaleta in Filo del Guanaco, ki nas prepelje do vrha Aconcague 6962 m. 360° razgledi bodo segali daleč po Andih. Povratek v tabor 3 Camp Colera 6000 m. Večerja. Nočitev. (10-12 ur hoje)
15. dan
Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Rezervni dan za primer slabega vremena ali ponovnega poskušanja osvojitve gore. Večerja. Nočitev. /v primeru osvojitve gore se lahko odpravimo proti dolini ali civilizacijo predhodno/
16. dan
Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Rezervni dan za primer slabega vremena ali ponovnega poskušanja osvojitve gore. Večerja. Nočitev. /v primeru osvojitve gore se lahko odpravimo proti dolini ali civilizacijo predhodno/
17. dan
Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Sestop v bazni tabor Plaza de Mulas 4250 m. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (4 ur hoje)
18. dan
Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Sestop do gorskega naselja Villa de Penitentes 2700 m. Transfer v civilizacijo – mesto Mendoza 760 m. Namestitev v hotelu. Veselo proslavljanje dosežka. Nočitev. (8-9 ur hoje)
19. dan
Rezervni dan; sicer Mendoza.
20. dan
Zajtrk v hotelu ali lunch-paket. Odvisno od ure poleta še kaj prostega časa za zadnje nakupe ali samostojno raziskovanje mesta. Polet preko vmesnega letališča proti Evropi.
21. dan
Pristanek na bližnjem letališču (Benetke, Dunaj, Zagreb,…). Zaključek odprave na Aconcaguo. Čaka nas le še pot proti domu.
Program je le okviren in je odvisen od letalskih povezav, formalnosti, vremena in drugih objektivnih ter subjektivnih okoliščin.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja na Kilimanjaro pri min. 5 potnikih znaša 4500 €/osebo +letalska karta (cca 1200 €) za prijave s plačilom akontacije

Redna cena: 4750 € na osebo + letalska karta

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila/ni vključeno:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Argentini na višini do 7000 m. Covid potrdila. Viza ni potrebna.

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 10).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 1000 € oz. 1230  v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 6962

Namen: ACONCAGUA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Dodatnih 2000 € se poravna do 15.8.2022. Razlika se poravna najkasneje 45 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za vzpon na Aconcaguo je potrebna psiho-fizična pripravljenost za večurno gibanje na visoki nadmorski višini. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Andih lahko nadgradimo z izletom po Južni Ameriki, izletom v Čile ali postankom v Buenos Aires. 

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga na Aconcaguo ali povpraševanje za vaše treking potovanje po Andih v okviru planinskega društva (PZS) ali drugih interesnih skupin. 

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Kakšna bo velikost skupine? V skupini bo približno 6-10 udeležencev, kar je najbolj optimalno za uspešno osvajanje Aconcague.

Kako je glede prtljage? Teža ter dimenzije oddane in ročne prtljage na letalu so odvisni od letalske družbe s katero letimo. Na omenjeni relaciji ne vozijo nizkocenovniki, tako da lahko ima vsak 1 večji kos (vsaj 20 kg) prtljage in en manjši kos prtljage (nahrbtnik vsaj 8 kg). Več podrobnosti prejmete pred odhodom.

Koliko prtljage nosim na trekingu? Na trekingu na Aconcaguo v prvem delu do baznega tabora nosimo le dnevno prtljago in spalno vrečo; ostalo nam pomagajo mule ki nesejo do 30 kg naše prtljage. Od baznega tabora 4200 m naprej nosimo vse sami oz. si doplačamo nosača za pomoč. 

Kako je glede nosačev? Nosača lahko pridobimo na licu mesta v baznem taboru in ga plačamo v gotovini. Cena je odvisna od teže prtljage in relacije. Približno 10-15usd/kg. Vsekakor dobrodošla pomoč pri vzponu na streho Južne Amerike. 

Kakšen jezik govorijo v Argentini? V Argentini in pri vzponu na Aconcaguo boste lahko uporabljali španski jezik. Angleščina domačinov je preprosta ali neznatna, zato so osnove španščine dobrodošle. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na trekingu. Slovenski predstavnik vam bo vse potrebno tudi prevajal. Zagotovo se boste marsikatero besedo v španščini naučili in pomnili dlje časa.  

Kje bomo nameščeni? V mestu Mendoza bomo nameščeni v hotelu v dvoposteljnih in triposteljnih sobah. Vsaka soba ima svoj tuš. Na trekingu bomo prenočevali v postavljenih večjih šotorih znotraj katerih so postelje z blazinami kadar smo v bazi. Nad BC si sami postavimo šotor za 2-3 osebe.

Kaj bomo jedli? V hotelih imamo nočitev z zajtrkom. Za ostale obroke obiščemo lokalno restavracijo. Na trekingu nam pripravijo 3 obroke na dan kadar smo v baznem taboru. Ob osvajanju vrha pa si kuhamo sami (taljenje ledu, kuhanje juhe, testenin ipd.) Vegeterjanska prehrana je možna v kolikor nas na to opozorite ob prijavi.

Ali je voda pitna? Voda v mestu ni pitna in je obvezno kupovanje vode v plastenkah. V gorskih predelih Andov nam vodo priskrbijo v bazi oz. si stalimo sneg. Priporočljiva je uporaba termovk oz. bidonov. Če ste občutljivi vzemite še tablete za razkuževanje vode.

Ali je res potrebno veliko piti? Za povečanje možnosti uspešnega vzpona na najvišjo goro Južne Amerike je potrebno popiti zadostno količino tekočine – vsaj 5 litrov na dan. Pod tekočino se štejejo naši hladni napitki (voda, cedevita,…), topli napitki (čaj, kakav,…) ali juhe in enolončnice. Tekočina bo na voljo zjutraj in zvečer. Za čez dan si jo je potrebno predhodno zagotoviti pri kuharjih, zato potrebujete termovke in bidone za vsaj 3-4 litre tekočine.

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodja poti je naš prekaljeni vodnik, ki ima za sabo že več osvojenih visokih vrhov.

Kako bomo potovali do Mendoze? Prevoz do bližnjega letališča je v lastni domeni – ponavadi Ljubljana, Dunaj, Benetke. Vožnja z letalom s prestopanjem traja cca 24 ur; sama vožnja pa cca 15 ur. Predvidena letalska družba: KLM, Air France ipd. 

Kako se bomo vozili po Argentini? Po državi bomo potovali z minibusom. Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi lokalni prevozi po programu so vključeni v ceno. Vozi se po desni strani ceste.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Seznam potrebne opreme prejmete po prijavi. Tehnična oprema načeloma ni potrebna, ampak za vsak slučaj pohodne dereze. Vseskozi je možna uporaba pohodnih palic (priporočamo).

Kakšno bo vreme? Potujemo v sušnem obdobju – po deževnem monsunu, kar pomeni da bo v nižinskih predelih vroče cca 30-35 °C in padavin ni za pričakovati. Vreme Moshi (klik) Višje kot bomo hodili hladneje bo in od vstopa v park so možne plohe. Na vrhu je pričakovana temperatura cca -10 °C. Vreme Kilimanjaro (klik)

Ali zmorem? Za vzpon na Aconcaguo je potrebna psihična in fizična priprava. Predhodne izkušnje z visokih vrhov (4000m+) so zaželene. Predlagamo kondicijske priprave v slovenskih gorah, obisk višinske sobe in jemanje Edemox-a po predhodnem posvetu z zdravnikom. Treking hoja je počasna, korak po korak, stopalo pred stopalo – slednje pomeni večje možnosti za osvojitev vrha. Garancije za vrh ni.

Kako se pripravit na vzpon na Aconcaguo? Gorniške izkušnje so zelo zaželene. Predlagamo, da se pred našim potovanjem podate na kakšno drugo treking potovanje z vzponom na 5000m+ vrh. Potrebna je vztrajna hoja gor in dol.

Kakšen je vpliv višine na človeka? Gibanje na visoki nadmorski višini je za vsakogar prvič rahlo presenečenje, saj je dihanje globlje; človek se zadiha že ob hitrih gibih. Slednje velja nad višino cca 4500 m. Doleti vas lahko kakšen hitro-minljiv glavobol ali nad 5000 m slabost. Upoštevamo načela postopne aklimatizacije, zato prespimo na koči Horombo 3700 m kar dva krat in koristimo dan za počitek. 6-dnevna pot Marangu ima visoko stopnjo uspešnosti, zato smo jo ubrali kot najbolj optimalno. Da smo pri vzponih na Kilimanjaro uspešni velevajo tudi dejstva: 100 % uspešnost vseh skupin!

Kako je glede denarja? Uradna valuta argentinski peso ARS, ki jih bomo zamenjali v Mendozi. Približna menjava je 1 € = 115 ARS, ampak valuta zgublja vrednost. Za natančnejši podatek preveri na Banki Slovenije ali drugod. V glavnem se uporabljajo ameriški dolarji USD; manj evri EUR. Imejte s seboj dovolj gotovine za plačilo dodatnih storitev npr. dodatna noč v BC ali hotelu, nosač, najem šotora, ipd.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Argentino je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države. Potrebujete vsaj 4 prazne strane za vizo in žige mejnih oblasti.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani ne potrebujemo vize za Argentino. 

Ali je Argentina varna? Odsvetuje se samostojno gibanje ponoči po mestu in kazanje denarja v javnosti. Za domačine smo Evropejci kot bankomat, zato je obvezno skrivanje svojega denarja, dokumentov in vrednih stvari pod oblačili, na različnih (skritih) mestih v prtljagi ipd. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Nobeno cepljenje ni obvezno. Priporočamo predhoden obisk Potovalne ambulante na najbližjem ZZV, kjer vam bo zdravnik svetoval glede cepljenj in ostalih posebnosti. Preventiva je bolje kot kurativa.

Ali so napitnine obvezne? Napitnine na Aconcagui niso obvezne, so pa zažele v kolikor ste bili s storitvami zadovoljni. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Ali so kakšne lokalne posebnosti? Promet poteka po levi strani ceste – angleški stil. Odsvetujemo izzivalno oblačenje. Prav tako potrebujete adapter za angleške vtičnice.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je (počasi delujoče) brezžično internetno omrežje, drugod ne. Telefonski signal je omejen na poseljena območja in do višine 3700 m (koča Horombo). Stroški klicev iz Tanzanije v Slovenijo so cca 3-4 € na minuto; strošek SMS sporočila cca 0,6 €. Kadar bo mogoče bo vodnik objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno cca 2 meseca pred treking odpravo na Kilimanjaro oz. kakor je navedeno v ponudbi. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga, seznam potrebne opreme in odgovorili bomo na morebitna vaša vprašanja. 

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

OGLEJ SI NAŠE POTOPISNO PREDAVANJE O treking odpravi na aconcaguo 2019/2020:

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE