Vzpon Grossglockner

Dvodnevni vzpon na Grossglockner ©grossglockner.at

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega vzpona na Grossglockner:

Prvi dan:  Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja po avtocesti skozi predor Karavanke mimo Lienza, Hubna do Kalsa. Iz Kalsa do parkirišča pri Lucknerhaus se bomo zapeljali po panoramski cesti Kalser Grossglocknerstrasse in tam pričeli z našim vzponom na Grossglockner. Ta dan se bomo povzpeli do planinske koče Erzherzog-Johann-Hütte, kjer bomo prenočili. Za ta dan je z vmesnimi postanki predvidene cca. 7 ur hoje. Pot bomo pričeli pri koči Neues Lucknerhaus na 1.918 metrih nadmorske višine ob hudourniškem potoku Kodnitzbach ter se del poti sprehodili po desni strani hudournika, nakar pa ga bomo prečkali po brvi in na drugi strani v rahlem vzponu nadaljevali po cesti vse do prve koče Lucknerhutte (2.241 m). Čas za postanek. Nadaljevanje poti, ki se bo začela vzpenjati proti koči Studl-Hütte (2.802 m). Čas za počitek. Nato bomo nadaljevali pot mimo razpotja preko ledenika Koednitz-Kees po strmem grebenu do tretje planinske koče Erzherzog-Johann-Hütte na nadmorski višini 3.454 m. Namestitev v planinski koči. Prosti čas za uživanje v razgledih na okoliške vrhove in fotografiranje. Večerja. Nočitev.

Drugi dan:  Zgodnji zajtrk v planinski koči. Predvidene hoje za vzpon na vrh in spust do kombija s postanki je cca. 9 ur hoje. Ta dan nas čaka zadnji del vzpona, po vršnem pobočju in skalnem grebenu na sam vrh preko Kleine Grossglocknerja na vrh Grossglocknerja (3.798 m) oziroma Velikega Kleka, ki je najvišja gora Avstrije. Postanek na vrhu za počitek in uživanje v razgledih na okoliške vrhove. Po poti vzpona se bomo z vmesnimi postanki vrnili v dolino. Vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena dvodnevnega vzpona na Grossglockner: 898€/osebo za pri min 4 prijavljenih oziroma 980€/osebo za pri min 3 prijavljenih oziroma 1143€/osebo za pri min 2 prijavljenih  in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem kombija z vključenimi cestninami, parkirninami, tunelninami in gorivom,
  • Namestitev v planinski koči na Erzherzog-Johann-Hutte na skupinskih ležiščih na bazi polpenziona,
  • Priprava, organizacija in izvedba vzpona na Grossglockner gorskim vodnikom UIAGM/IFMGA ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš vzpon na Grossglockner lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE