Vzpon Mont Blanc

Dvodnevni vzpon na Mont Blanc ©reliorama.ch

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega vzpona na Mont Blanc:

Prvi dan:  Odhod v nočnih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Vrtojbe, Padove, Verone, Milana do Les Houches v Franciji. Od tukaj se bomo z gondolo zapeljalo do Bellevue-ja, kjer bomo prestopili na gorsko zobato železnico in se še z njo zapeljali do postaje Nid d’Aigle na nadmorsko višino 2372m pri isto imenski planinski koči. Na tej točki pa se bo pričel pravi vzpon proti vrhu Mont Blanca.  Pred nami je prvi, lažji del poti do koče Tete Rousse na 3167 m. Krajši postanek za aklimatizacijo. Nadaljevanje poti, kjer se bo pričel tehnično najtežji del našega vzpona do koče Gouter na 3835 m. Namestitev. Večerja. Nočitev. (5-6 ur hoje)

Drugi dan:  Zelo zgodnji zajtrk v planinski koči. Od koče nadaljujejo z vzponom do bivaka Vallot na 4362 m, kjer je predviden krajši postanek, nato pa nadaljevanje vzpona na vrh Mont Blanca. Do vrha je predvidene 5 ur hoje. Občudovanje in uživanje z razgledih. Sestop v dolino po enaki poti kot vzpon. Do postaje zobate železnice Nid d’Aigle bomo z vmesnimi postanki potrebovali cca. 7 ur hoje. Vožnja z vlakom ter še spust z gondolo do Les Houches, kjer nas čaka naš kombi. Nočna vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah. (12-13 ur hoje)

Cena dvodnevnega vzpona na Mont Blanc: 978€/osebo za pri min 6 prijavljenih oziroma 1089€/osebo za pri min 4 prijavljenih oziroma 1421€/osebo za pri min 2 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem kombija z vključenimi cestninami, parkirninami in gorivom,
  • 1 x Namestitev v planinski koči Refuge du Goûter na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
  • Priprava, organizacija in izvedba vzpona na Mont Blanc z gorskim vodnikom UIAGM/IFMGA ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš vzpon na Mont Blanc lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE