Argentina, dežela tanga, govedine, nogometa in prečudovite narave. Leži v Južni Ameriki. Njeno glavno mesto je Buenos Aires. Meji kar na 5 držav in sicer na severu na Paragvaj in Bolivijo, na zahodu na Čile, na vzhodu pa na Urugvaj in Brazilijo. Njen uradni jezik je španščina. Z 2.791.810  km2 površine je druga največja država v Južni Ameriki in osma največja na svetu. Argentina zahteva tudi Falklandske otoke, Južno Georgijo in Južne Sandwicheve otoke ter del Antarktike.

Svoje ime je dobila po latinski besedi argentum, ki pomeni srebro, plemenito kovino, ki je bila povod za evropsko kolonizacijo.

Najbolj znane znamenitosti v Argentini so:

 • Aconcagua – provincijski park v osrčju Andov, zahodno od Mendoze. Mogočna visokogorska pokrajina z istoimenskim najvišjim vrhom Severne in Južne Amerike ter Argentine, ki meri v višino 6.962 metrov.
 • Bosques Petrificados (okameneli gozdovi) – pol-puščavska pokrajina z okamenelimi drevesi iz jurskega obdobja.
 • Buenos Aires – glavno mesto, prestolnica ter največje gospodarsko in kulturno središče na južnem bregu zaliva La Plata. Središče mesta je Plaza de Mayo z vladno palačo (Casa Rosada), nekdanjo mestno hišo (Cabildo) in katedralo Svete Trojice. Tukaj se je rodil ples tango.
 • Viaducto La Polvorilla – gre za najbolj znani železniški viadukt. Konstrukcija mostu je iz jeklenih nosilcev dolžine 223,5 metrov. Najvišja višina mostu je 63 metrov in tehta kar 1590 ton. Nahaja pa se na nadmorski višini 4.200 metrov. Gradnja mostu je bila dokončana leta 1932, uradna otvoritev pa je bila šele 7. novembra 1939.
 • Parque nacional Los Cardones – nacionalni park se nahaja v bližini mesta Payogasta v provinci Salta. Razprostira se na višini od 2.700 do 5.000 metrov nadmorske višine. V parku pretežno rastejo in uspevajo kaktusi.
 • San Carlos de Bariloche – Mesto z največjim smučiščem v Južni Ameriki – Cerro Catedral – Catedral Alta Patagônia.
 • El parque nacional Talampaya – je naravni rezervat in eden od enajstih zaščitenih območij Unescove dediščine v Argentini. Nahaja se v središču zahodne province La Rioja. Park pokriva 215.000 ha in je bil ustanovljen z namenom varovanja pomembnih arheoloških in paleontoloških najdišč na tem območju.
 • Las Cataratas del Iguazú – so niz slapov, ki se nahajajo na reki Iguazú, na meji med pokrajino Misiones in brazilsko državo Paraná. Izbrali so jih kot eno od sedmih naravnih čudes sveta. Sestavlja jih 275 slapov, od tega jih je kar 80% na argentinski strani.

V kolikor smo v vas vzbudili zanimanje za odkrivanje lepot Argentine, vas vabimo, da se skupaj z nami podate na treking odpravo na Aconcaguo, ko bomo osvojili najvišji vrh celotne Amerike in Argentine. Več o programu pa si lahko preberete na Treking odprava Aconcagua. Vsa vprašanja ali povpraševanje v zvezi s trekingom, lahko oddate preko spodnjega obrazca. Mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE