Balearske otoke sestavljajo štirje otoki Formentera, Ibiza, Mallorca in Menorca. Ležijo v zahodnem delu Sredozemskega morja. Politično so del Španije, v kulturno-jezikovnem pogledu pa spadajo h Katalonskim deželam. Glavno mesto otokov je Palma de Mallorca, na istoimenskem otoku.

Balearski otoki so:

 • Mallorca – Je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Sredozemlju. Njene peščene plaže, lepe strme obale in bogata flora so zaščitni znak otoka. Radi jo obiskujejo ljudje, ki si želijo zabav in nočnega življenja. V lokalih se glasba vrti vseh sedem noči v tednu. Glavno mesto otoka je Palma de Mallorca. Z zanimivim starim delom mesta in katedralo. Ponuja enkratno možnost za nakupe in živahno nočno življenje. Z otoki Menorca, Formentera in Ibiza spada med Balearske otoke. Glavni vir prihodka za prebivalce otoka, je turizem.
 • Menorca – Glavno mesto Mahon so poimenovali po Hanibalovem mlajšemu bratu in je drugo največje naravno pristanišče sveta. Plaže s karibskim pridihom in kristalno čisto vodo, slikoviti zalivi ter zeleni gozdovi v notranjosti otoka. Vse to je Menorca. Pravijo ji tudi lepotica zahodnega Sredozemlja. Narava je bila do nje zelo velikodušna. Na njenih plažah najdete mir in počitek.
 • Formentera – Tudi Formentera, ki je najjužnejši Balearski otok, je ohranil večji del svoje prvobitnosti. Tudi ta otok je priljubljen med ljudmi, ki na počitnicah iščejo lepo naravo in mir. Znan je po svojih dolgih plažah, barvitih lagunah in kristalno čisti vodi. Je hkrati tudi najmanjši Balearski otok in se nahaja približno 100 kilometrov od Španije.
 • Ibiza – Je tretji največji Balearski otok in ga imenujejo tudi »beli otok, poln veselja in življenja«. Njegova slikovita pokrajina, sanjske plaže in nočno življenje, so trije dejavniki, ki poskrbijo, da se za to destinacijo odločajo vsi tipi obiskovalcev. Otok se nahaja približno 80 kilometrov stran od Španske obale. Glavno mesto Ibiza privablja številne svetovljane, hipije in umetnike. Barvit stari del mesta, imenovan Dalt Vila, spada pod kulturno dediščino organizacije Unesco in navdušuje z ozkimi, strmimi ulicami.

V kolikor se je v vas prebudilo zanimanje za Balearske otoke, vas vabimo, da se skupaj z nami podate na treking potovanje po Ibizi. Skupaj bomo raziskali in spoznali tretji največji Balearski otok. Vsak dan se bomo podali na pohod po novem delu otoka. Raziskovali bomo otoška mesta, spoznavali kulturo in znamenitosti (plaže, jame, najvišji vrh). Seveda bo tudi čas za skok v morje in uživanje na sanjskih plažah. Povpraševanje ali prijavo za vaše potovanje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE