Združena republika Tanzanija ali krajše Tanzanija je vzhodnoafriška obmorska država, nastala z združitvijo Tanganjike in Zanzibarja, leta 1964. Na severu meji na Kenijo in Ugando, na zahodu na Ruando, Burundi in Kongo, na jugu na Zambijo, Malavi in Mozambik, ter na vzhodu na Indijski ocean. Ponaša se z nekaterimi največjimi parki v Afriki,  med njimi tudi s safari parki. Kot zibelka človeštva je vzhodna Afrika napolnjena z dokazi, ki razkrivajo izvor človeka. Tanzanija je talilni lonec kultur, ki izhaja iz generacij migracij, poklicev in izmenjav trgovanja. To je privedlo do bogate in prepoznavne kulture, ki jo lahko doživite v hrani, glasbi, jeziku in navadah države. Tanzanija ima območja izjemne naravne lepote, od neokrnjene plaže do gostih gozdov. Med njimi je tudi Kilimandžaro, najvišja točka v Afriki.

Za vas smo pripravili krajše predstavitve parkov/safarijev, kjer lahko opazujete živali:

 • Nacionalni park Arusha – Ta nacionalni park leži približno 45 km vzhodno od mesta Arusha in je najbližje prestolnici Tanzanije. V parku je najvišja gora Meru (4565 m), ki ji pravijo tudi druga gora. Kljub svoji relativno majhni velikosti v parku živijo opice, flamingi, sloni, žirafe ter številne ptičje in rastlinske vrste. Obisk parka je možen skozi vse leto.
 • Nacionalni park Serengeti – To je park, kjer lahko vsak obiskovalec doživi deželo neskončnih ravnin ter Masaje. Park Serengeti pokriva površino 14.760 km2. Za park je značilno preseljevanje divjih živali. Pokrajina se lahko razdeli na travnike in gozdne površine. Park je idealna točna za opazovanje divjih živali ter fotografiranje. Obisk parka je možen skozi vse leto.
 • Ngorongoro – Ngorongoro se nahaja približno 180 km zahodno od Arushe. Od leta 1979 je zaščiten pod svetovno dediščino Unesca. Ngorongoro meri 8.200 km2. Odkar obstaja park, so se zmanjšali spori glede rabe zemljišč in upravljanja s prosto živečimi živalmi. Park ima največjo gostoto mesojedih sesalcev. Pogosto ga štejejo za osmo čudo sveta. Obisk parka je možen skozi vse leto.
 • Jezero Tanganyika – Tanzanija je dežela velikanov. Najgloblje sladkovodno jezero v Afriki, jezero Tanganyika, leži ob zahodni meji države z Kongom. Znano je po svoji izjemni širini sever-jug (670 km) in globini (1.470 m). Ob enem pa je drugo največje afriško jezero in drugo najglobljo jezero ter tudi najdaljše jezero na svetu. Vzhodne obale veličastnega jezera Tanganyika vodijo do nacionalnega parka Gombe Stream (severno od Kigoma) in nacionalnega parka Mahale (južno od Kigoma). Oba parka ponujata edinstveno izkušnjo pri opazovanju ptic. Poleg vseh živali, ki jih lahko vidite, v parku lahko opazujete tudi šimpanze v svojem naravnem okolju.
 • Nacionalni park Tarangire – Park leži približno sto kilometrov jugovzhodno od Arushe in nosi ime po reki Tarangire, ki se vije skozi park. Park je najlepše zrcalo divjine, kjer živi v neverjetno velikih čredah nedvomno najštevilčnejša populacija slonov v Afriki. V parku se nahajajo številne eksotične ptice, antilope, levi, leopardi, žirafe, bivoli in pitoni, ki se plazijo po drevesih. Najpomembnejša naravna zanimivost parka pa je reka Tarangire, ob kateri se lahko opazuje na tisiče živali, ki se selijo od Masajskih step do reke, kjer si nato pogasijo žejo. Park meri 2.850 km2 površine.
 • Nacionalni park jezera Manyara –Park leži približno 120 km severozahodno od Arushe. 60% celotne površine parka predstavlja kar 330 km2, preostalih 40% (132 km2) pa je gozd. Gozd ob jezeru Manyara je vedno zelen zaradi podzemne vode. V parku jezera Manyara živi več kot štiristo vrst ptic, vključno z evrazijskimi pticami selivkami, pticami, ki so povezane z akacijo, pticami roparicami in ogroženimi tanzanijskimi vrstami: svetlorepim tkalcem, sivim škorcem in črnoglavo zaljubljeno papigo. Park je odlično izhodišče za obisk širšega safarija v severnem delu države.

Si želiš obiskati enega izmed safarijev? Potem se skupaj z nami odpravi na najvišjo goro Afrike – Kilimanjaro, saj se ob koncu trekinga ustavimo še v enem izmed safarijev. Več o programu si lahko prebereš s klikom na Treking odprava Kilimanjaro. Povpraševanje ali prijavo za vaše potovanje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE