Treking odprava Kilimanjaro 5896m

Treking Kilimanjaro©justgiving.com 

Edinstveno treking potovanje na najvišjo goro Afrike – Kilimanjaro in vrh Uhuru 5895 m! Kilimanjaro bomo osvojili po najstarejši zasnovani poti imenovani Coca-Cola oz. Marangu. To je najudobnejša pot, saj je edina pot kjer je možno prenočevanje v planinskih kočah.

100% uspešnost 10-članske skupine januarja 2018!
100% uspešnost 15-članske skupine januarja 2019!

Termin: januar 2020 zbiramo info prijave info@izimanija.si

Termin za individualne potnike: januar/februar ali julij/avgust- zbiramo prijave na info@izimanija.si

Program treking odprave na Kilimanjaro:

Prvi dan: Zbor na bližnjem letališču (Ljubljana, Zagreb, Benetke, …) in polet preko vmesnega letališča v smeri Tanzanije.

Drugi dan: Pristanek na letališču Kilimanjaro (KIA). Transfer do mesta Moshi 854 m in naprej do vznožja gore. Namestitev. Odvisno od ure pristanka tudi prost čas za raziskovanje okolice. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk. Transfer do vstopa v nacionalni park Marangu Gate 1860 m. Naš treking na Kilimanjaro bomo začeli skozi deževni pragozd do tabora Mandara 2715 m. Po poti nas bodo spremljale številke opice. Namestitev v planinski koči. Po želji aklimatizacijski vzpon na krater Maundi. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v taboru Mandara 2715 m. Treking potovanje nadaljujemo s hojo skozi deževni pragozd, ki ga kasneje zamenja nizko grmičevje. Tukaj bomo že zagledali najvišji vrh Afrike in malce nižji Mawenzi. Namestitev v planinski koči v taboru Horombo 3705 m. Večerja. Nočitev. (5-6 ur hoje)

Peti dan. Zajtrk v taboru Horombo 3705 m. Prosti dan za aklimatizacijske izlete na greben Mawenzi ali Zebra rocks, kjer so skale obarvane kakor zebre. Kosilo v taboru. Popoldanski počitek. Večerja. Nočitev. (do 3 ure hoje)

Šesti dan. Zajtrk v taboru Horombo 3705 m. Planinska pot nas bo vodila preko sedla Kibo med vrhovoma Kibo in Mawenzi skozi visokogorsko puščavo do tabora Kibo 4730 m. Naš tempo bo kakor rečejo domačini: pole, pole (počasi, počasi). Namestitev v planinski koči. Večerja. Nočitev.  (5-6 ur hoje)

Sedmi dan. ”Zajtrk” v taboru Kibo 4730 m malo pred polnočjo. S čelnimi svetilkami bomo pričeli naš vzpon na Kilimanjaro. Serpentinasta pot nas vodi do t.i. Gilman’s Point 5681 m. Razgledi postajajo vse veličastnejši in že smo na strehi Afrike – Uhuru Peak 5895 m. Čestitke vsem odpravarjem! Sledi še spust do tabora Horombo hut 3705 m. Namestitev v planinski koči. Večerja. Nočitev. (11-14 ur hoje)

Osmi dan. Zajtrk v taboru Horombo 3705 m. Sledi lahkotnejši spust do vhoda oz. izhoda iz nacionalnega parka Kilimanjaro – Marangu Gate 1860 m, kjer bomo zaključili treking del potovanja. Transfer do hotela. Namestitev. Praznovanje uspeha. Nočitev. (6 ur hoje)

Deveti dan: Zajtrk v hotelu. Prosti čas za samostojno raziskovanje afriškega mesta oz. bližnjih vasi ali safari izlet (doplačilo). Nočitev v hotelu.

Deseti dan: Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča in polet proti Evropi. Odvisno od ure poleta še morda kaj prostega časa v jutranjih urah za še zadnje nakupe. Pristanek na bližnjem letališču in povratek proti Sloveniji.

Cena treking potovanja na Kilimanjaro: 2860€ /min 10 potnikov 

2790€/ osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.8.2018 

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Ljubljana LJU – Kilimanjaro KIA z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage, 
 • Vsi prevozi po programu v Tanzaniji (minibus, kombi, džipi ipd.),
 • V času trekinga: nočitev v kampih (planinskih kočah) na bazi polnega penziona (zajtrk, kosilo ali lunch-paket in večerja) in neomejeno pitna voda (topla ali hladna),
 • 3 x nočitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v Moshi v triposteljnih in dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • Celotna oprema za tabore (stoli, mize, podloge, kuhinja), razen spalne vreče in druge osebne opreme,
 • Vse dajatve in takse nacionalnega parka Kilimanjaro cca $900/ osebi,
 • Lokalni angleško govoreči vodnik, lokalno spremstvo, kuharji in nosači, ki nosijo do 20 kg vaše osebne prtljage,
 • Posebna diploma ob osvojitvi vrha,
 • Slovenski spremljevalec – predvidoma planinski vodnik UIAA,
 • Svetovanje in pomoč pri pripravi na treking,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga na Kilimanjaro.

Doplačila oz. NI vključeno:

 • Stroški izdelave vizuma za Tanzanijo $50 (na letališču),
 • Enoposteljna soba 30€/noč, kjer je to mogoče (v hotelu),
 • Odpovednina 115€ (za vrednost aranžmaja do 2500€) oz. 138€ (za vrednost aranžmaja do 3000€), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 37€/osebi, Kaj je vključeno?
 • Obvezne napitnine, safari izlet, morebitne podkupnine, vstopnine, ostala prehrana, stroški morebitnih cepljenj in tablet proti malariji, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrditvi prijave nakažete 1000€ akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca: SI00 5896. Namen: KILI. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. 90 dni pred odhodom se poravna dodatnih 1000€. Razlika najkasneje 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 1.7.2018 se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Tanzaniji lahko nadgradimo z izletom po Afriki.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga na Kilimanjaro ali povpraševanje za vaše treking po Tanzaniji v okviru planinskega društva (PZS) ali drugih interesnih skupin. 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 delovnih dni. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Velikost skupine? V skupini bo približno 10 udeležencev.  

Kako je glede prtljage? Teža ter dimenzije oddane in ročne prtljage na letalu so odvisni od letalske družbe s katero letimo. Na omenjeni relaciji ne vozijo nizkocenovniki, tako da lahko ima vsak 1 večji kos (vsaj 20 kg) prtljage in en manjši kos prtljage (nahrbtnik vsaj 8 kg). Več podrobnosti prejmete pred odhodom.

Koliko prtljage nosim na trekingu? Na trekingu na Kilimanjaro nosimo samo dnevno prtljago – malica, tekočina, topla oblačila, prva pomoč in podobno. Ostalo nam nosijo nosači. Vseskozi je pomembno, da hodimo z lahkih nahrbtnikom.

Kako je glede nosačev? Vsak nosač nam nosi do 20 kg osebne prtljage po osebi. Zjutraj spakiramo svojo veliko torbo, ”prasico”, velik nahrbtnik in ga predamo nosačem. Ko prispemo v naslednji tabor nam nosač prinese naše torbe. Kljub temu, da so nosači razmeroma pošteni, svetujemo uporabo ključavnice na torbah. Za skupino npr. 10 oseb je približno 30 nosačev, ki nosijo našo prtljago, hrano in ostalo potrebno za vzpon na Kilimanjaro.

Kakšen jezik govorijo v Tanzaniji? V Tanzaniji in pri vzponu na Kilimanjaro boste lahko uporabljali angleški jezik in swahili. Angleščina domačinov je preprosta. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na trekingu. Slovenski predstavnik vam bo vse potrebno tudi prevajal.  

Kje bomo nameščeni? V mestu Moshi bomo nameščeni v (za slovenske razmere) preprostem hotelu v dvoposteljnih in triposteljnih sobah. Na trekingu bomo prenočevali v planinskih postojankah, ki izgledajo podobno kakor naše planinske koče. Kjer bomo bivali je tudi vse čisto.

Kaj bomo jedli? V hoteli v Moshi-ju imamo nočitev z zajtrkom. Ponavadi postrežejo: sladki krompir, palačinke, jajce, toast, namaze ipd… Ostali obroki v mestu so v individualni domeni, a se vseeno lahko odpravimo skupaj v lokalno restavracijo. Na trekingu imamo polni penzion (3 obroki na dan). Za zajtrk se dobijo hrenovke, umešana jajca, različni napitki, sadje, kaša, namazi ipd. Po večini imamo lunch-paket namesto kosila v katerem je sendvič ali burger, sadje, sok, jajce, mafin ipd. Za večerjo nam ponavadi postrežejo z juho, rižem, krompirjem, testeninami, piščancem, zelenjavo, palačinkami, enolončnico ipd. Ob prostih popoldnevih so na voljo tudi piškoti ali kokice.

Ali je voda pitna? Voda v mestu ni pitna in je obvezno kupovanje vode v plastenkah. V gorskih predelih Kilimanjara je voda načeloma pitna, a naši skupini močno svetujemo pitje prekuhane vode, ki nam jo priskrbijo kuharji. Obvezna je uporaba termovk oz. bidonov. Navadne plastenke so na gori prepovedane.

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Kilimanjaro že osvojil. Spoznali ga boste na spoznavnem srečanju.

Prevoz do Tanzanije? Prevoz do destinacije je ob doplačilu, zaradi spreminjajoče se cene letalskih kart. Vožnja z letalom s prestopanjem traja cca 14 ur; sama vožnja pa cca 10 ur. Predvidena letalska družba: Turkish Airlines, Air France ipd.  

Prevozi po Tanzaniji? Po državi bomo potovali na različne načine: avtobus, minibus, džipi in podobno. Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi lokalni prevozi po programu so vključeni v ceno. Vozi se po levi strani ceste – kot Angleži.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Seznam potrebne opreme prejmete na spoznavnem srečanju. Tehnična oprema načeloma ni potrebna, saj so poti lahke. Vseskozi je možna uporaba pohodnih palic.

Kakšno bo vreme? Potujemo v sušnem obdobju – po deževnem monsunu, kar pomeni da bo v nižinskih predelih vroče cca 30-35°C in padavin ni za pričakovati. Vreme Moshi (klik) Višje kot bomo hodili hladneje bo in od vstopa v park so možne plohe. Na vrhu je pričakovana temperatura cca -10°C. Vreme Kilimanjaro (klik)

Ali zmorem? Za vzpon na Kilimanjaro je potrebna psihična in fizična priprava. Predhodne izkušnje z visokih vrhov niso potrebne, ampak so zaželene. Predlagamo prehodne vzpone na slovenske vrhove z 2000 metri vzpona v enem dnevu, obisk višinske sobe in jemanje Edemox-a po predhodnem posvetu z zdravnikom. Treking hoja je počasna, korak po korak, stopalo pred stopalo – slednje pomeni večje možnosti za osvojitev vrha. Garancije za vrh ni.

Kako je glede denarja? Uradna valuta tanzanijski šiling TZS, ki jih bomo zamenjali v Moshi-ju. Približna menjava je 1€ = 2700TZS. Za natančnejši podatek preveri na Banki Slovenije ali drugod. V glavnem se uporabljajo ameriški dolarji USD; manj evri EUR.  Za napitnine in safari izlet je obvezno plačevanje v ameriških dolarjih – serije, ki so mlajše od leta 2000. Skorajda povsod je možno plačevanje z USD, ampak po slabšem menjalnem tečaju.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Tanzanijo je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani pridobimo vizo na letališču ob prihodu. Strošek vize je 50USD. Potrebno je le izpolniti obrazec; fotografija ni potrebna.

Ali je Tanzanija varna? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države. Odsvetuje se samostojno gibanje ponoči po mestu in kazanje denarja v javnosti. Za domačine smo Evropejci kot bankomat, zato je obvezno skrivanje svojega denarja, dokumentov in vrednih stvari pod oblačili, na različnih (skritih) mestih v prtljagi ipd. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Svetujemo cepljenje proti rumeni mrzlici in jemanje tablet proti malariji, čeprav nobeno ni obvezno. Priporočamo predhoden obisk Potovalne ambulante na najbližjem ZZV, kjer vam bo zdravnik svetoval glede cepljenj in ostalih posebnosti.

Napitnine? Napitnine na Kilimanjaro so obvezen del prispevka udeležencev. Odvisno od velikosti spremljevalnega osebja in števila potnikov se spreminja tudi napitnina. V januarju 2018 je napitnina znašala 130-150USD/potnika.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Lokalne posebnosti? Promet poteka po levi strani ceste – angleški stil. Odsvetujemo izzivalno oblačenje.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno cca 2 meseca pred treking odpravo na Kilimanjaro. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga, seznam potrebne opreme in odgovorili bomo na morebitna vaša vprašanja.  

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE