Treking Madeira 2019

Treking Madeira©visitmadeira.pt                

Termin: 12. – 19. oktober 2019 (8 dni; sobota – sobota)Polno – čakalna lista prijava na info@izimanija.si že od 999 € 

Program treking potovanja na Madeiro:

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče Benetke. Polet preko Lisbone na letališče Christiana Ronalda Madeira FNC. Transfer do Funchala, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev. Popoldanski oz. večerni samostojni sprehodi po okolici ali počitek. Nočitev. (odvisno od urnika poletov)

Drugi dan: Zajtrk. Jutranji postanek na razgledišču klifu Cabo Girão, kjer skozi stekleno dno vidimo 580 m globoko na obalo. V naselju Lombada da Ponta do Sol 300 m bomo pričeli našo krožno pot po lavadi Moinho in levadi Nova. Pot nas bo vodila pod slapovi in skozi tunele, zato je svetilka obvezna. Popoldansko kopanje v letovišču Ribeira Brava. Povratek v Funchal. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Odpeljali se bomo v prestolnico otoške kulture Camacha, kjer si bomo ogledali muzej, razstavo in rokodelsko delavnico, saj omenjeno naselje slovi po tradicionalnih obrteh. Tukaj je bila zaigrana tudi prva nogometna tekma na Portugalskem. Po želji še kavica v kavarni s 120-letno tradicijo. Nadaljujemo na skrajni vzhod otoka. Sprehodili se bomo po rtu Ponta de São Lourenço. Popoldansko kopanje na saharski plaži v letovišču Machico. Povratek v Funchal. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo na vrh Pico do Arierio 1818 m, kjer bomo začeli naše celodnevno planinarjenje. Slikovita planinska pot med vulkanskimi vršaci nas bo vodila do najvišjega vrha Madeire Pico Ruivo 1862 m. Po okrepčitvi se bomo spustili na drugo stran.  Za pot bomo potrebovali tudi čelne svetilke. Nadaljujemo v Santano, ki slovi po barvitih slamnatih hiškah. Naslednji postanek bo v naselju Ribeiro Frio, kjer se bomo sprehodili po lavadi do bližnjega razgledišča Balcões. Povratek v Funchal. Nočitev. (6-7 ur hoje)

Peti dan. Zajtrk. Dan za raziskovanje zahodnega dela otoka. Levade na Madeiri danes tvorijo cca 1400 km dolgo mrežo vodnih kanalov in mi se bomo skozi avtohtono rastje Laurissilva tudi sprehodili. Po panoramski poti se bomo spustili v letovišče Porto Muniz na severni obali otoka, kjer bo čas za kopanje v naravnih bazenih iz lave, ogled akvarija, prigrizek, pijačo ali sprehode. Na poti se bomo ustavili tudi v tradicionalnem madeirskem baru, kjer nam bodo postregli z lokalno pijačo ‘poncha’. Povratek v Funchal. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Šesti dan. Zajtrk. S planote Paul de Serra se bomo podali na eno najbolj priljubljenih levad in sicer levada 25 izvirov. Ali jih bomo zares našteli 25? Sledi ogled slapu Risco 100 m. Povratek preko zaselka Rabacal, kjer se bo moč okrepčat. Planinarili bomo tudi skozi daljši tunel, zato bo svetilka zaželena. Ker je Madeira (bila) otok sladkornega trsa ne moremo brez ogleda destilarne ruma, ki ji sledi degustacija. Povratek v Funchal. Nočitev. (5 ur hoje)

Sedmi dan. Zajtrk. Prost dan za ogled prestolnice Funchal ali izlet na bližnji otok Porto Santo. V Funchalu lahko obiščemo živahno tržnico Mercado dos Lavradores; katedralo; botanični vrt; staro mestno jedro; spomenik, muzej in hotel CR7 nogometaša Cristiana Ronalda; muzej Madeira Story; muzej elektrike; z gondolo se povzpnemo na Monte, kjer se lahko podamo na adrenalinsko vožnjo z lesenimi sanmi in še mnogo več. Še zadnji nakupi in skok v morje. Nočitev.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Madeiro do letališča Madeira FNC. Polet preko Lisbone na bližnje letališče Benetke. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah (odvisno od urnika poletov).

Cena treking potovanja po Madeiri pri min 20 potnikih znaša 1099 €/ osebo 
Akcijska cena 999 €/ osebo do preklica

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče Benekte VCE – Madeira (FNC) z vključenih 23 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Slovenija (MB, CE, LJ) – bližnje letališče,
 • Namestitev na Madeiri v strogem centru Funchala v penzionu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • Organiziran prevoz na Madeiri – vključno z vsemi izleti,
 • Vstopnina na razgledišče klif Cabo Girão,
 • Vstopnina v etnografski muzej Camacha,
 • Degustacija tradicionalne pijače Poncha,
 • Ogled destilarne ruma in degustacija,
 • Lokalni vodnik za planinske izlete,
 • Priprava, organizacija in izvedba potovanja ter ddv.

Doplačila po želji:   *kasnejše želje glede doplačil niso možne!

 • Enoposteljna soba 120 € (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46 € (za ceno aranžmaja do 1000 €) oz. 69 € (za ceno aranžmaja do 1500 €) -sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini 15 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Plačila po želji na licu mesta: izlet na otok Porto Santo 47 €/ osebo; povratna vozovnica za gondolo na Monte 16 €/ osebo; druge vstopnine, dodatna prehrana, flaširana voda, osebna poraba, aktivnosti izven programa in vse kar ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 29). Po potrjeni prijavi nakažete 350 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic SI 00 1862. Namen: MADEIRA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*Za treking po Madeiri je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Madeiri lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke kot so Porto Santo ali Islas Desertas, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh oz. levadah, kolesarjenje po Madeiri, drugi aktivni športi, izletom v Lizbono in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Madeiri ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 20 – 30 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Koliko prtljage lahko vzamem s seboj? V ceno je vključena ročna prtljaga do 8 kg in dodatna prtljaga do 23 kg. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom.

Kakšen jezik govorijo na Madeiri?  Na Madeiri govorijo portugalski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal.

Kje bomo nameščeni? Predvidena nastanitev je penzion turistične kategorije v strogem centru prestolnice Funchal, kjer imamo nočitev v zajtrkom. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Prehrana? V hotelu imamo samostrežni zajtrk. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Večerja je v lastni režiji, saj je naša nastanitev obdana z množico najrazličnejših restavracij – od lokalnih/tradicionalnih pa vse do internacionalnih. Madeira slovi po okusni kulinariki in zakaj ne bi vsak dan zavili v drugo restavracijo?

Vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Madeiro že obiskal. Predviden vodnik: Izidor

Kako bomo potovali do Madeire? Imamo organiziran transfer (kombiji ali avtobus) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Sledi vožnja z letalom preko Lizbone do letališča Funchal (Madeira). Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Madeiri? Po otoku bomo potovali z organiziranim avtobusom z lokalnim voznikom. Vozi se po desni strani. Ceste so ponekod strme, ovinkaste in speljane skozi zelo številne tunele. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.  

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Madeira je otok večne pomladi, zato ima standardno temperaturo cca 24 – 28°C. Funchal in skrajni vzhodni del otoka sta precej sušna. Gorski in severni del otoka pa je pogosto odet v oblake oz. meglo in piha veter. Vreme Funchal (klik)

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Madeiri imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Vzpon na najvišji vrh Madeire je najdaljša, zato najzahtevnejša tura. Vse planinske poti so široke ter nadelane in hoja je možna s pohodnimi palicami.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 150 € žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti. 

Potni list ali osebna izkaznica? Madeira spadajo pod Portugalsko (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Madeira je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Napitnine? Napitnine so na Madeiri zelo dobrodošle oz. neuradno obvezne. Ob vsaki uslugi se pričakuje napitnina. Prav tako lokalnemu vozniku / vodniku.  

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE