Treking potovanje Madeira

Treking Madeira©visitmadeira.pt                

Termin: oktober 2019 (8 dni)informativne prijave na info@izimanija.si že od 999€ 

Program treking potovanja na Madeiro:

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče (Benetke, ipd.). Polet na letališče Christiana Ronalda Madeira FNC. Transfer do hotela, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu. Popoldanski oz. večerni samostojni sprehodi po okolici ali počitek. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Jutranji postanek na razgledišču klifu Cabo Girão, kjer skozi stekleno dno vidimo 580m globoko na obalo. V naselju Lombada da Ponta do Sol 300m bomo pričeli našo krožno pot po lavadi Moinho in levadi Nova. Pot nas bo vodila pod slapovi in skozi tunele, zato je svetilka obvezna. Popoldansko kopanje v letovišču Ribeira Brava. Povratek v hotel. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Odpeljali se bomo v prestolnico otoške kulture Camacha, kjer si bomo ogledali muzej, razstavo in rokodelsko delavnico, saj omenjeno naselje slovi po tradicionalnih obrteh. Tukaj je bila zaigrana tudi prva nogometna tekma na Portugalskem. Po želji še kavica v kavarni s 120letno tradicijo. Nadaljujemo na skrajni vzhod otoka. Sprehodili se bomo po rtu Ponta de São Lourenço. Popoldansko kopanje na saharski plaži v letovišču Machico. Povratek v hotel. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo na vrh Pico do Arierio 1818m, kjer bomo začeli naše celodnevno planinarjenje. Slikovita planinska pot med vulkanskimi vršaci nas bo vodila do najvišjega vrha Madeire Pico Ruivo 1862m. Po okrepčitvi sledi povratek po delno krožni poti do izhodišča. Za pot bomo potrebovali tudi čelne svetilke. Povratek v hotel. Nočitev. (6-7 ur hoje)

Peti dan. Zajtrk. Dan za raziskovanje zahodnega dela otoka. S Teleferica 451m se bomo spustili do morja na Fajã Quebrada Nova, kjer se bomo razgledovali po klifih Achadas da Cruz. Sledi vožnja z gondolo do izhodišča. Nadaljujemo do letovišča Porto Muniz, kjer bo čas za kopanje v naravnih bazenih iz lave, ogled akvarija, prigrizek, pijačo ali sprehode. Povratek v hotel. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Šesti dan. Zajtrk. S planote Paul de Serra se bomo podali na eno najbolj priljubljenih levad in sicer levada 25 izvirov. Sledi ogled slapu Risco. Povratek preko zaselka Rabacal. Nadaljujemo v Santano, ki slovi po barvitih slamnatih hiškah. Ogled tematskega parka Madeira v katerem je otok celostno predstavljen. Naslednji postanek bo v naselju Ribeiro Frio, kjer se bomo sprehodili po lavadi do bližnjega razgledišča Balcões. Povratek v hotel. Nočitev. (5 ur hoje)

Sedmi dan. Zajtrk. Prost dan za ogled prestolnice Funchal ali izlet na bližnji otok Porto Santo. V Funchalu lahko obiščemo živahno tržnico mercado dos Lavradores; katedralo; botanični vrt; staro mestno jedro; spomenik, muzej in hotel CR7 nogometaša Cristiana Ronalda; muzej Madeira Story; muzej elektrike; z gondolo se povzpnemo na Monte, kjer se lahko podamo na adrenalinsko vožnjo z lesenimi sanmi in še mnogo več. Še zadnji nakupi in skok v morje. Nočitev.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Madeiro do letališča. Polet na bližnje letališče. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah.

Cena treking potovanja po Madeiri: 1099€ /min 20 potnikov  (999€ za zgodnejše prijave)

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče – Madeira,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Slovenija (MB, CE, LJ) – bližnje letališče,
 • Namestitev na Madeiri v Funchalu v hotelu*** v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • Organiziran prevoz na Madeiri – vključno z vsemi izleti,
 • Vstopnina v tematski park Madeira,
 • Vstopnina v etnografski muzej Camacha,
 • Enosmerna vožnja z gondolo Achadas da Cruz,
 • Degustacija tradicionalne pijače Poncha,
 • Organizacija in izvedba potovanja ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 135€ (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46€ (za ceno aranžmaja do 1000€) oz. 69€ (za ceno aranžmaja do 1500€) – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini 15€ – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • 7 x okusna, obilna in sveže pripravljena večerja 120€ (70€ če sporočite ob prijavi),
 • Plačila po želji na licu mesta: izlet na otok Porto Santo 47€/ osebo; povratna vozovnica za gondolo na Monte 16€/ osebo; druge vstopnine, dodatna prehrana, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 29). Po potrjeni prijavi nakažete 350€ akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic SI 00 2502. Namen: MADEIRA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 30.12.2017 se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Madeiri lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke kot so Porto Santo ali Islas Desertas, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh oz. levadah, kolesarjenje po Madeiri, drugi aktivni športi, izletom v Lisbono in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Madeiri ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam. 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 20 – 30 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Prtljaga? V ceno je vključena ročna prtljaga do 8 kg in dodatna prtljaga do 23 kg. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom.

Kakšen jezik govorijo na Madeiri?  Na Madeiri govorijo portugalski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal.

Namestitev? Predvidena nastanitev je hotel*** v prestolnici Funchal, kjer imamo nočitev v zajtrkom. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Prehrana? V hotelu imamo samostrežni zajtrk. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Večerja se postreže na terasi hotela pod palmami (obvezna najava večerje ob prijavi); sicer v lastni režiji.  

Vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Madeiro že obiskal. Predviden vodnik: Izidor

Prevoz do Madeire? Imamo organiziran transfer (kombiji ali avtobus) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Sledi vožnja z letalom preko Lizbone do letališča Funchal (Madeira). Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Prevozi po Madeiri? Po otoku bomo potovali z organiziranim avtobusom z lokalnim voznikom. Vozi se po desni strani. Ceste so ponekod strme, ovinkaste in speljane skozi številne tunele. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.  

Oprema? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Vreme? Madeira je otok večne pomladi, zato ima standardno temperaturo cca 24 – 28°C. Funchal in skrajni vzhodni del otoka sta precej sušna. Gorski in severni del otoka pa je pogosto odet v oblake oz. meglo in piha veter. Vreme Funchal (klik)

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Madeiri imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Vzpon na najvišji vrh Madeire je najdaljša, zato najzahtevnejša tura. Vse planinske poti so široke ter nadelane in hoja je možna s pohodnimi palicami.

Denar? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 150€ žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti.  

Potni list ali osebna izkaznica? Madeira spadajo pod Portugalsko (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Madeira je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE