Treking potovanje Malorka

Treking Malorka©youtube.com                                                            

Termin: marec 2019 (8 dni) – zbiramo informativne prijave na info@izimanija.si

Program treking potovanja na Malorko:

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na letališče Dunaj VIE. Direktni polet na letališče Palma de Mallorka PMI. Transfer do hotela, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu. Popoldanski oz. večerni samostojni sprehodi po okolici ali počitek. Večerja. Nočitev. [odvisno od urnika poletov]

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo po krožni poti na vrh Galatzo 1027 m od koder bomo imeli celotni zahodni del otoka kot na dlani. Popoldan se bomo sprehodili do najlepših razglednikov na zaščiten otok Sa Dragonera. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5-6 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Dan za treking po Majorki, ko se bomo ves dan spogledovali z najvišjo goro otoka – Puig Major 1445 m. Obhodili bomo čudovito jezero in se povzpeli na bližnji razglednik Puig de l’Ofre 1093 m. Popoldanski sprehod po kanjonu Torrent de Pareis, ki sega vse do morja. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Turistično raziskovanje otoka. Ogledali si bomo izbrano kapniško jamo, kjer najdemo kapnike podobnim ribiškemu trnku (doplačilo). Pokukali bomo tudi v ”proizvodnjo” dragega nakita. Popoldanski vzpon na bližnji hrib in skok v morje. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Peti dan. Zajtrk v hotelu. Naš cilj bo vrh Cornador Gran 956 m, ki ga bomo dosegli po delno krožni poti. Popoldan sprehod po gorski prestolnici Malorke – Soller in po želji tudi vožnja z tramvajem iz leta 1913 v naselju Port de Soller. Možnost kopanja. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Od izhodišča na višini cca 830 m se bomo povzpeli na najvišji dostopen vrh Majorke imenovan Puig de Massanella 1364 m. Popoldanski postanek v najpomembnejšem romarskem središču Lluc 525 m, ki slovi tudi po zborovskih dečkih Els Blauets. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Prost dan za samostojno raziskovanje bogate prestolnice otoka – Palma de Majorka in kopanje na plaži Playa de Palma oz. na živahnem Arenalu. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja vožnja po otoku do letališča Palma de Malorca PMI. Direktni polet na bližnje letališče Dunaj. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah [odvisno od urnika poletov].

Cena treking potovanja po Malorki znaša pri min 14 potnikih 845€/ osebo oz. 824€/ osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.10.2018 

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Dunaj) – Palma de Mallorka (PMI) z vključenih 23 kg oddane prtljage (1 kos) in do 10 kg ročne prtljage (1 kos) omejenih dimenzij,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Slovenija (MB, CE, LJ) – bližnje letališče,
 • Namestitev na Malorki v hotelu 3*** v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso, (hotel z booking oceno 8.6/10)
 • Najem kombija z gorivom, cestninami in parkirninami na otoku,
 • Dovolilnica za pristop na Puig de Massanella,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja na Malorko ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 135 € – sporočit ob prijavi,
 • Dodatna oddana prtljaga do 23 kg (1 kos) v obe smeri znaša 80 € – sporočit ob prijavi, *za marčevsko skupino že vključeno v osnovno ceno
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri 10 € (ne sodijo v ročno prtljago; sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina znaša 46 € (za ceno aranžmaja do 1000 €) – sporočit od prijavi Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini 15 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Plačila po želji na licu mesta: morebitne vstopnine, dodatna prehrana, flaširana voda, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrjeni prijavi nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic SI 00 1364. Namen: MALORKA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Malorki lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke Menorka ali Ibiza, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Malorki, drugi aktivni športi in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Malorki ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 15 potnic in potnikov, ki si želijo skupaj in aktivno preživeti en teden na Majorki.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kako je glede prtljage? V ceno je vključena ročna prtljaga do 10 kg. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Dodatna prtljaga 20 kg se naroči in doplača ob prijavi. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom.

Kakšen jezik govorijo na Malorki?  Na Malorki govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če jo obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal. Španski popotniški slovarček (klik)

Kakšna bo namestitev? Predvidena nastanitev je hotel 3*** v obmorski vasici Paguera, kjer imamo namestitev na bazi polpenziona. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Kako je glede hrane? V hotelski restavraciji imamo vsak dan zajtrk in večerjo. Hrano za čez dan in planinske izlete si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Kulinarika je španska ali evropska.

Kdo bo vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Malorko že obiskal. Predviden vodnik: Izidor

Kako bomo potovali do Malorke? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Predviden je direktni polet na Majorko s prevoznikom Ryanair ali Easyjet. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Malorki? Po otoku se bomo vozili s najetimi kombiji. Vozi se po desni strani. Prvi kombi vozi vodnik; naslednjega udeleženec. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo popust na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Malorka ima kot sredozemski otok v tem času temperaturo cca 25 °C. V dolini in ob morju se pričakuje vročina. V goratih predelih pa tudi veter in temperature cca 10 °C. Vreme Majorka (klik)

Ali zmorem? Na treking potovanju po Majorki imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Poti tehnično niso zahtevne; zahtevajo pa določeno mero kondicije. Hodili bomo zmerno, saj vedno radi uživamo, se razgledujemo in fotografiramo. O svoji sposobnosti se pred prijavo posvetuj z agencijo in z zdravnikom.

Denar? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 150 € žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti.  

Potni list ali osebna izkaznica? Malorka kot del Balearskega otočja spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Ali je varno? Malorka je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost. Odsvetuje se gibanje po Palmi de Mallorca v nočnih urah. Natančnejše podatke preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve. Priporočamo uporabo skrite torbice ‘money-belt’ in razporeditev dokumentov ter denarja po različnih lokacijah v prtljagi. Zaželena je tudi fotokopija in fotografija potovalnega dokumenta.

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Preverite na računih sploh v restavracijah ali je postrežnina vračunana ali jo morate dodati kot napitnino.

Ali je možno obročno odplačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE