Treking Malorka©youtube.com                                                                                                              

Termin: 18. – 25. oktober 2020 (8 dni) – Zbiramo prijave na info@izimanija.si

Program treking potovanja na Malorko:

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče (Benetke, Dunaj ipd.). Direktni polet na letališče Palma de Mallorka PMI. Transfer do hotela, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu. Popoldanski oz. večerni samostojni sprehodi po okolici ali počitek. Večerja. Nočitev. [odvisno od urnika poletov]

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Prvi planinski izlet po Malorki bomo začeli kar iz hotela. Najprej se bomo povzpeli na vrh Sa Bruta 280 m od koder se nam bo odprl pogled na naše letovišče. Nadaljevali bomo čez Puig Gros 145 m do rta Cap Andritxol 173 m. Povratek po krožni obalni poti do hotela. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Dan za treking po Majorki, ko se bomo ves dan spogledovali z najvišjo goro otoka – Puig Major 1445 m. Obhodili bomo čudovito jezero 750 m in se povzpeli na bližnji razglednik Puig de l’Ofre 1093 m. Ob povratku se bomo še na hitro ustavili v gorski prestolnici otoka – Soller. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Iz magistralne ceste na višini 290 m se bomo povzpeli po krožni poti na vrh Galatzo 1027 m od koder bomo imeli celotni zahodni del otoka kot na dlani. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5-6 ur hoje)

Peti dan. Zajtrk v hotelu. Turistično raziskovanje otoka. Ogledali si bomo izbrano kapniško jamo, kjer najdemo kapnike podobnim ribiškemu trnku (doplačilo). Pokukali bomo tudi v ”proizvodnjo” dragega nakita. Popoldanski skok v morje ali obalni sprehod. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Od izhodišča na višini cca 830 m se bomo povzpeli na najvišji dostopen vrh Majorke imenovan Puig de Massanella 1364 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Prost dan za samostojno raziskovanje bogate prestolnice otoka – Palma de Majorka in kopanje na plaži Playa de Palma oz. na živahnem Arenalu. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja vožnja po otoku do letališča Palma de Malorca PMI. Direktni polet na bližnje letališče. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah [odvisno od urnika poletov].

Cena treking potovanja po Malorki znaša pri min 14 potnikih 845€/ osebo za prijavo do 15.6.2020
Redna cena 875 €/ osebo

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Dunaj, Benetke ipd.) – Palma de Mallorka (PMI) z vključeno 1 kos oddane prtljage 20 kg in 1 kos ročne prtljage omejenih dimenzij,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Slovenija (MB, CE, LJ) – bližnje letališče,
 • Namestitev na Malorki v hotelu 3*** v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso, 
 • Najem kombija z gorivom, cestninami in parkirninami na otoku oz. pri večjem številu udeležencev najem avtobusa z lokalnim voznikom,
 • Dovolilnica za pristop na Puig de Massanella,
 • Priprava, organizacija in izvedba planinskega potovanja na Malorko ter ddv.

Doplačila po želji:  *kasnejše spremembe niso mogoče

 • Enoposteljna soba 135 € – sporočit ob prijavi,
 • Odpovednina znaša 46 € – sporočit in plačat ob prijavi Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini 15 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Plačila po želji na licu mesta: morebitne vstopnine, dodatna prehrana, flaširana voda, osebna poraba, aktivnosti izven programa in vse kar ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrjeni prijavi nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic SI 00 1364. Namen: MALORKA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*Za treking potovanje po Malorki je potrebno psihofizično zdravje. Pred prijavo preverite ali ste sposobni do 6 ur počasne do zmerne hoje dnevno z višinsko razliko do 1000 m.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Malorki lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke Menorka ali Ibiza, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Malorki, drugi aktivni športi in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Malorki ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu)
  • na katero destinacijo in termin se prijavljate
  • vašo telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

  Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 15 potnic in potnikov, ki si želijo skupaj in aktivno preživeti en teden na Majorki.

  Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

  Kako je glede prtljage? Podatki o oddani in ročni prtljagi so podani zgoraj. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom. Priporočamo planinski nahrbtnik cca 40L za celodnevno hojo in kovček na kolesca za lažji transport po letališču in pri hotelu.

  Kakšen jezik govorijo na Malorki?  Na Malorki govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če jo obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal. Španski popotniški slovarček (klik)

  Kakšna bo namestitev? Predvidena nastanitev je hotel 3*** v obmorski vasici Paguera, kjer imamo namestitev na bazi polpenziona. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

  Kako je glede hrane? V hotelski restavraciji imamo vsak dan zajtrk in večerjo. Zajtrk je samopostrežni; večerja pa postrežena – možnost izbira menijev. Hrano za čez dan in planinske izlete si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Kulinarika je španska ali evropska.

  Kdo bo vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Malorko že obiskal. Predviden vodnik: Izidor

  Kako bomo potovali do Malorke? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Predviden je direktni polet na Majorko s prevoznikom Ryanair, Easyjet ali Level. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

  Kako se bomo vozili po Malorki? Po otoku se bomo vozili s najetimi kombiji. Vozi se po desni strani. Prvi kombi vozi vodnik; naslednjega udeleženec. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo popust na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi. V primeru večje skupine bomo najeli avtobus.

  Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

  Kakšno bo vreme? Malorka ima kot sredozemski otok v tem času temperaturo cca 25 °C. V dolini in ob morju se pričakuje vročina. V goratih predelih pa tudi veter in temperature cca 10 °C. Vreme Majorka (klik)

  Ali zmorem? Na treking potovanju po Majorki imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Poti tehnično niso zahtevne; zahtevajo pa določeno mero kondicije. Hodili bomo zmerno, saj vedno radi uživamo, se razgledujemo in fotografiramo. O svoji sposobnosti se pred prijavo posvetuj z agencijo in z zdravnikom.

  Denar? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 150 € žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti.  

  Potni list ali osebna izkaznica? Malorka kot del Balearskega otočja spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

  Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

  Ali je varno? Malorka je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost. Odsvetuje se gibanje po Palmi de Mallorca v nočnih urah. Natančnejše podatke preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve. Priporočamo uporabo skrite torbice ‘money-belt’ in razporeditev dokumentov ter denarja po različnih lokacijah v prtljagi. Zaželena je tudi fotokopija in fotografija potovalnega dokumenta.

  Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Preverite na računih sploh v restavracijah ali je postrežnina vračunana ali jo morate dodati kot napitnino.

  Ali je možno obročno odplačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaša telefonska številka (obvezno)

   Vaše sporočilo

   Comments are closed.
   Paste your AdWords Remarketing code here
   CLOSE
   CLOSE