Treking Tenerife – naša planinska uspešnica. Se nam pridružiš na planinarjenju po Tenerifu?

Zakaj z nami na treking Tenerife?

 • Imamo bogate izkušnje, saj smo doslej na treking Tenerife vodili že več kot 300 potnikov,
 • Povzpnemo se na Pico del Teide 3718 m in iz najvišjega vrha Španije občudujemo sončni vzhod,
 • Vsakodnevno aktivno odkrivanje lepot drugega kotička otoka (vsi izleti so vključeni v ceno; nobenih doplačil na izletih),
 • Nameščeni smo v preverjenem hotelu z apartmajskimi sobami ter bogatim samopostrežnim bifejem za zajtrk in večerjo,
 • Obiščemo fabriko Aloe Vere od koder gremo vsaj 15 let mlajši,
 • Degustiramo lokalne kanarske dobrote ob 1000letnem Zmajevem drevesu,
 • Kopamo se na različnih plažah – od črne plaže do bele,
 • Organiziramo letališki transfer iz MB, CE, LJ in NG – brezskrbno do letališča,
 • Ugodna ponudba za organizirano treking potovanje na Tenerife.

Termin: 7. – 14. november 2020 zbiramo prijave  na info@izimanija.si 

Program treking potovanja na Tenerife:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Bergamo…). Direktni polet na južno letališče na Tenerifu TFS. Transfer do mesta Puerto de la Cruz, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v centru mesta in bližini črne plaže Jardin. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek. Večerja. [odvisno od urnika poletov]

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Postanek v gozdu Las Mercedes, ki slovi po edinstveni džungli na otoku. Treking izlet po pogorju Macizo de Anaga. Kopanje na najznamenitejši plaži s saharskim peskom – Playa de las Teresitas. Postanek za fotografiranje arhitekturnega presežka – Auditorio de Tenerife v Santa Cruz de Tenerife. Večerja. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Odhod na čudovit vulkanski plato z mnogimi postanki na t.i. miradorjih (razglediščih), da ujamemo najboljše posnetke. Vzpon po krožni poti na vrh Guajara 2715 m, od koder imamo najvišji ognjenik kot na dlani. Na vrhu je bil nekoč postavljen tudi observatorij. Sledi predstavitev Aloe Vera fabrike in možnost nakupa izdelkov. Večerja. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja v mesto ponovnega rojstva – Garachico. Nadaljujemo po ovinkasti cesti v Masco, znano kot tenerifski Machu Picchu. Fotostop pri znamenitih orjaških klifih – Los Gigantes in prosti čas za kopanje na t.i. črni plaži. Ogled tisočletnega zmajevega drevesa v Icod de los Vinos in degustacija otoških dobrot npr. bananin liker, kozji sir, mojo, marmelade ipd. Večerja. (dan za počitek; brez planinarjenja)

Peti dan. Lunch-paket namesto zajtrka. Zgodnji vzpon s čelnimi svetilkami na najvišji vrh Kanarskega otočja in Španije – Pico del Teide 3718 m. Opazovanje izjemnega sončnega vzhoda! Sestop z gondolo Teleferico. Popoldanski sprehod po znamenitih Roques de Garcia. Večerja. (5-6 ur hoje) 

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Treking okrog tenerifskega Matterhorna – Roque Imoque 1107 m po kaktusovi poti. Obisk tenerifskega Miami-ja – Playa de las Americas, kjer bo čas za kopanje, kosilo, pijačo ali sprehode. Večerja. (3 ure hoje)

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga lahko izkoristimo za ogled Loro parka, botaničnega vrta, mesta Puerto de la Cruz ali kopanje na bližnji črni vulkanski plaži Jardin. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Tenerife do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Tenerife – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah. [odvisno od urnika poletov]

Cena planinskega potovanja po Tenerifu pri min 20 potnikov znaša 925 €/ osebo oz. 899 €/ osebo za sezono 2020

Popusti: voznik kombija 80 €

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Bergamo, Benetke, Dunaj…) – Tenerife jug z vključeno do 10 kg (1 kos) oddane prtljage dimenzij 55 cm x 40 cm x 20 cm in ročno prtljago (1 kos) dimenzij 40 cm x 20 cm x 25 cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev v Puertu de la Cruzu v hotelu** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso (preverjeno dober hotel z bogatim samostrežnim bifejem in apartmajskimi sobami),
 • Najem potovalnega kombija z gorivom in parkirninami na Tenerifu,
 • Degustacija otoških dobrot,
 • Vzpon na Pico del Teide 3718 m,
 • Obisk Aloe Vera fabrike,
 • Ogled muzeja NP Teide,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Doplačila po želji:    *kasnejše spremembe glede doplačil niso mogoče!

 • Enoposteljna soba 130 € (sporočit ob prijavi),
 • Dodatna oddana prtljaga do 20 kg (1 kos) v obe smeri znaša 70 € (sporočit ob prijavi),
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri znaša 10 € (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina znaša 46 € (sporočit in plačat ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: vstopnina v Loro park 39 €; gondola na El Teide 27 € (če ne bi želeli peš); prehrana za čez dan (ugodneje kot pri nas); osebna poraba; kaj ni navedeno pod ‘vključeno’ in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 3718. Namen: TENERIFE. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Tenerife je potrebna psiho-fizična pripravljenost hoje 5 ur na dan. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo.

PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Tenerife lahko nadgradimo z izletom na bližnje Kanarske otoke (La Gomera ali Gran Canaria), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Tenerifu, izletom z ladjico in ogled kitov in delfinov ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Tenerifu ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo v najkrajšem možnem roku:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu)
  • na katero destinacijo se prijavljate in termin
  • vašo telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

  Velikost skupine? Skupaj z vodnikom so dosedanje skupine štele 20 – 25 potnikov.   

  Prtljaga? V osnovno ceno je vključena prtljaga do 10 kg in omejenih mer. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za prtljago do 10 kg priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Ker na Tenerife odpotujemo v hladnejši polovici leta se v praksi za letališče obujemo v planinske čevlje in planinska oblačila, da imamo manj teže v prtljagi.

  Jezik? Na Tenerifu govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma sta zelo uporabni angleščina in nemščina.  Španski popotniški slovarček <klik   Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na planinskem potovanju. Kolikor bo potrebno vam bo vodnik na terenu prevajal.

  Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v centru mesta Puerto de la Cruz na severu otoka. Sobe so velike in čiste ter se čistijo 6 dni na teden. Wi-fi je na voljo v lobiju hotela ob doplačilu. Zajtrk in večerja sta bogata. Standardi v turizmu so na Tenerifu visoki, zato bi enakemu hotelu v Sloveniji dodali še dodatno zvezdico. Imamo tudi bazen na strehi hotela.

  Kaj bomo jedli? Dosedanje skupine so bile s prehrano zelo zadovoljne. Kulinarika je evropska zaradi razmaha turizma. Obroki iz samopostrežnega bifeja so obilni in hrana je okusna. Za vsakogar se nekaj najde – tudi za vegeterjance. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v hotelski trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

  Kdo je naš vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Tenerife že večkrat obiskal, tako individualno kot s skupinami.

  Kako se bomo peljali do Tenerifa? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 4,5 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

  Kako se bomo vozili po Tenerifu? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednja udeleženca. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo popust na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi. 

  Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

  Kakšno bo vreme? Tenerife je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25 °C. Obilnejše padavine in sneg v gorah so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno. Južni del otoka je bolj suh; severnejši nekoliko bolj namočen. Vreme Tenerife jug <klik in Vreme Tenerife sever <klik in Vreme Pico del Teide 3718 m <klik

  Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Tenerifu imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Pred prijavo se o svoji sposobnosti posvetuj z zdravnikom in agencijo.

  Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100 € žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

  Potni list ali osebna izkaznica? Tenerife spadajo pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

  Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

  Varnost? Tenerife je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v južnem delu otoka, kjer opozarjajo na tatvine zaradi masovnega turizma. Tam bomo preživeli le eno popoldan. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu. Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

  Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine.

  Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaša telefonska številka (obvezno)

   Izberi termin

   Izberi doplačila

   Vaše sporočilo

   Comments are closed.
   Paste your AdWords Remarketing code here
   CLOSE
   CLOSE