Treking potovanje Tenerife z vzponom na Pico del Teide 3718m

Treking Tenerife©flickr.com               

Termin3. – 10. november 2018 (8 dni)  POLNO – čakalna lista na info@izimanija.si 

Terminjesen 2019 – Zbiramo informativne prijave na info@izimanija.si 

Program treking potovanja na Tenerife:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Milano, Benetke, …). Direktni polet na južno letališče na Tenerifu TFS. Transfer do mesta Puerto de la Cruz, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v centru mesta in bližini črne plaže Jardin. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek. Večerja. [odvisno od urnika poletov]

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Postanek v gozdu Las Mercedes, ki slovi po edinstveni džungli na otoku. Treking izlet po pogorju Macizo de Anaga. Kopanje na najznamenitejši plaži s saharskim peskom – Playa de las Teresitas. Postanek za fotografiranje arhitekturnega presežka – Auditorio de Tenerife v Santa Cruz de Tenerife. Večerja. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Odhod na čudovit vulkanski plato z mnogimi postanki na t.i. miradorjih (razglediščih), da ujamemo najboljše posnetke. Vzpon po krožni poti na vrh Guajara 2715 m, od koder imamo najvišji ognjenik kot na dlani. Na vrhu je bil nekoč postavljen tudi observatorij. Sledi predstavitev Aloe Vera fabrike in možnost nakupa izdelkov. Večerja. (5-6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja v mesto ponovnega rojstva – Garachico. Nadaljujemo po ovinkasti cesti v Masco, znano kot tenerifski Machu Picchu. Fotostop pri znamenitih orjaških klifih – Los Gigantes in prosti čas za kopanje na t.i. črni plaži. Ogled 1000 let starega zmajevega drevesa v Icod de los Vinos in degustacija otoških dobrot npr. bananin liker, kozji sir, mojo, marmelade ipd. Večerja. (dan za počitek; brez planinarjenja)

Peti dan. Lunch-paket namesto zajtrka. Zgodnji vzpon s čelnimi svetilkami na najvišji vrh Kanarskega otočja in Španije – Pico del Teide 3718 m. Opazovanje izjemnega sončnega vzhoda! Sestop po isti poti ali z gondolo Teleferico. Popoldanski sprehod po znamenitih Roques de Garcia. Večerja. (4-7 ur hoje)  *lokalni rengerji nam lahko iz (ne)znanih razlogov onemogočijo dostop do samega vrha.

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Treking okrog tenerifskega Matterhorna – Roque Imoque 1107 m po kaktusovi poti. Obisk tenerifskega Miami-ja – Playa de las Americas, kjer bo čas za kopanje, kosilo, pijačo ali sprehode. Večerja. (3 ure hoje)

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Prost dan za ogled Loro parka, botaničnega vrta, mesta Puerto de la Cruz ali kopanje na bližnji črni vulkanski plaži Jardin. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja.

Osmi dan. Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Tenerife do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Tenerife – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah. [odvisno od urnika poletov]

Cena treking potovanja po Tenerifu: 875 €/osebo pri min 20 potnikov oz. 825 €/ osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.1.2019      799 € po osebi za last-minute prijave

Popusti: voznik kombija 80 €; redni potniki 50 €

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Milano, Benetke,…) – Tenerife jug z vključeno do 10 kg (1 kos) oddane prtljage dimenzij 40 cm x 20 cm x 25 cm in malo ročno prtljago, 
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev v Puertu de la Cruzu v hotelu** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (preverjeno dober hotel z bogatim ruskim bifejem),
 • Najem potovalnega kombija z gorivom in parkirninami na Tenerifu,
 • Degustacija otoških dobrot,
 • Vzpon na Pico del Teide,
 • Obisk Aloe Vera fabrike,
 • Priprava, organizacija in izvedba planinskega potovanja s slovenskim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 115 € (sporočit ob prijavi),
 • Oddana prltjaga do 20 kg (1 kos) v obe smeri  (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 46 € (za vrednost aranžmaja do 1000 € – sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: vstopnina v Loro park 37 €; gondola na El Teide 27 €; prehrana za čez dan; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 26). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 3718. Namen: TENERIFE. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Tenerife je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Tenerifu lahko nadgradimo z izletom na bližnje Kanarske otoke (La Gomera ali Gran Canaria), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Tenerifu, izletom z ladjico in ogled kitov ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Tenerifih ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 5 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom so dosedanje skupine štele 20 – 25 potnikov.   

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Prtljaga? V osnovno ceno je vključena ročna prtljaga do 10kg in omejenih mer. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. 

Jezik? Na Tenerifu govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. 

Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v centru mesta Puerto de la Cruz na severu otoka. Sobe so velike in čiste. Wi-fi je na voljo v lobiju hotela ob doplačilu. Zajtrk in večerja sta bogata. Standardi v turizmu so na Tenerifu visoki, zato bi enakemu hotelu v Sloveniji dodali še dodatno zvezdico.

Prehrana? Dosedanje skupine so bile s prehrano zelo zadovoljne. Obroki so obilni in hrana je okusna. Za vsakogar se nekaj najde – tudi za vegeterjance. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v hotelski trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

Kdo je naš vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Tenerife že večkrat obiskal.

Prevoz do Tenerifa? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 4,5 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Prevozi po Tenerifu? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednja udeleženca. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo 10% popusta na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.  

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Vreme? Tenerife je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25°C. Obilnejše padavine in sneg v gorah so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno.

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Tenerifu imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Vzpon na El Teide si bomo olajšali z gondolo, tako da bomo imeli vsi enake možnosti za osvojitev vrha.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100€ žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Tenerife spadajo pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

Varnost? Tenerife je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v južnem delu otoka, kjer opozarjajo na tatvine zaradi masovnega turizma. Tam bomo preživeli le eno popoldan. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu.  

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE