Sedmi največji otok med Kanarskimi otoki, otok Tenerife, leži v Atlantskem oceanu in je vulkanskega izvora. Postal je zelo priljubljena turistična destinacija. Med najbolj priljubljenimi turističnimi kraji na otoku Tenerife so Playa Paraiso, Medano, Playa de las Amesircas, Costa Adeje, Santa Cruz,in Puerto de la Cruz ter ostali.

Najbolj znane znamenitosti na otoku Tenerife pa so:

 • Parque nacional del Tiede – nacionalni park obsega 189,9 km2 površine in obsega vulkan (El Teide) in okoliško zaledje. Vpisan je na seznam svetovne Unescove dediščine in je med najbolj priljubljenimi nacionalnimi parki v Španiji. Pico del Teide je najvišja gora ne samo Kanarskih otokov, ampak tudi celotne Španije, saj meri izjemnih 3718 metrov.
 • Jardin Botanico – nahaja se v Puerto de la Cruz. Ustanovitelj in prvi direktor botaničnega in aklimatizacijskega vrta je bil Marques de Villanueva del Prado, njegov priimek pa je bil kar ustrezen (prado pomeni travnik). Namen vrta je bil aklimatizirati vse vrste rastlin (z drevesi vred) na kanarsko podnebje, nato pa jih preseliti v celinsko Španijo.
 • Mercado de Nuestra Señora de África – tržnica se nahaja v kraju Santa Cruz de Tenerife. Trg je presenetljivo majhen in obdan z obzidjem, znotraj katerega so številne trgovine in stojnice, kjer je zelo živahno. Na trg pridemo skozi obokana vrata, ob njih pa poteka prazen vodni kanal, ki seka južno stran mestnega središča. Če ne najdete stavbe, samo sledite nakupovalnim košaram in zagotovo pridete na pravi kraj. Tržnica ponuja sveže in domače izdelke. Stojnice se razprostirajo v dveh nadstropjih.
 • Playa de las Teresitas (plaža na obrobju mesta s saharskim peskom)Je ena izmed najbolj popularnih plaž na otoku. Njena posebnost je saharski pesek, saj je večina plaž na otoku vulkanskega izvora.
 • Icod de los Vinos – tisočletni zmajevec, znamenitost zaradi katere se je potrebno ustaviti na tem mestu. Nihče ne ve natančno koliko je drevo staro, toda to nikakor ne zmanjšuje njegove veličastnosti. Ljudje, ki se zberejo okoli njega, so videti kot palčki. Mogočno deblo ima obliko peščene ure in je razbrazdano, kot da bi tekli po njem oleseneli potočki. Neštete ukrivljene veje izraščajo iz debla, vsaka pa se končuje v nekakšen divji kaktus.

V kolikor želite spoznati in doživeti zgoraj opisane znamenitosti na otoku Tenerife, vas vabimo, da si ogledate program Treking na Tenerife. Povpraševanje ali prijavo za vaše potovanje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE